Companii responsabile față de mediu și oameni

Radu Mihaiu a primit Eticheta Misiunii UE ca o recunoaștere a eforturilor Sectorului 2 în direcția neutralității climatice

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a primit Eticheta Misiunii UE de la Iliana Ivanova, Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, în cadrul ceremoniei desfășurate în Parlamentul European de la Strasbourg.

Aceasta este o recunoaştere a eforturilor depuse în direcția neutralității climatice, prin planificare urbană durabilă, proiecte de mobilitate, eficiență energetică în construcţii, precum și producția și utilizarea energiei regenerabile.

„Neutralitatea climatică nu e doar un buzz-word, înseamnă mai multă bunăstare şi o viață mai bună! Iar Sectorul 2 este între primele 50 de orașe din Europa care duc lupta pentru neutralitate climatică.” a declarat Radu Mihaiu într-o postare pe Facebook. „Avem un contract încheiat cu Comisia Europeană şi un plan ambițios de investiții până în 2030.”

„Bugetul Misiunii 100 Cities este de 2 miliarde de euro în următorii 6 ani, semn că subiectul este o prioritate pe agenda europeană.”

„Pentru Sectorul 2, asta înseamnă 70 de milioane de euro în perioada următoare. Am discutat cu Iliana Ivanova, Comisarul European pentru Cercetare şi Inovare, cu primari din alte orașe, dar și cu europarlamentarii noștri despre cum ducem lucrurile mai departe și continuăm aceste investiții pentru orașele din România.” a mai spus Radu Mihaiu.

Sectorul 2 face parte din misiunea Comisiei Europene „100 de Orașe Inteligente și Neutre Climatic până în 2030”, proiect prin care și-a asumat reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră, creșterea eficienței energetice la nivel local și creșterea calității vieții în sector.

Share this article
Prev Post

Premieră în colectarea deșeurilor, la Galați: insule ecologice cu acces pe bază de card sau telefon

Next Post

ECOTIC și UZPR anunță câștigătorii concursului Jurnalism pentru un Mediu Curat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next