Companii responsabile față de mediu și oameni

Chevron și Exxonmobil, acorduri cu statul indonezian pentru dezvoltarea de proiecte energetice cu emisii reduse de carbon

Companiile energetice americane Chevron Corporation și ExxonMobil Corp au semnat fiecare două acorduri distincte cu Pertamina, compania energetică de stat indoneziană, pentru implementarea unor proiecte și soluții generatoare de energie „curată”, informează Reuters.

Cele două companii americane sunt interesate de dezvoltarea tehnologiilor cu emisii reduse, cum ar fi tehnologia geotermală, de soluții de captare și stocare a carbonului, precum și de producția, stocarea și transportul de hidrogen.

Dezvoltarea capacității de exploatare a energiei geotermale face parte din strategia guvernului de a crește proporția surselor regenerabile în mixul energetic al țării la 23% până în 2025, de la aproximativ 12% în prezent. Asta în contextul în care Indonezia se numără în prezent printre cei mai mari zece generatori de gaze cu efect de seră din lume, propunându-și să atingă emisii nete zero până în 2060.

„Prin activitatea noastră potențială în Indonezia și în întreaga regiune, sperăm să oferim energie din ce în ce mai curată la prețuri accesibile și să ajutăm industriile și clienții care folosesc produsele noastre să-și atingă obiectivele de reducere a emisiilor de carbon”, a declarat Jeff Gustavson, președintele Chevron New Energies.

„Acest parteneriat este un pas strategic pentru Pertamina și Chevron, care își vor combina punctele forte pentru dezvoltarea de proiecte și soluții de energie cu emisii reduse de carbon în scopul promovării independenței energetice și a securității energetice interne”, a spus directorul executiv al Pertamina, Nicke Widyawati.

Share this article
Prev Post

Olanda inaugurează cea mai mare parcare acoperită cu peste 90.000 de panouri solare bifaciale

Next Post

Decizie a Curții de Justiție UE: Bulgaria încalcă normele de poluare a aerului cu dioxid de sulf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next