Companii responsabile față de mediu și oameni

Acceleratorul PAO al PepsiCo susține 8 noi proiecte de extindere a agriculturii regenerative, inclusiv în România

PepsiCo a anunțat lansarea celei de a 3-a ediții a programului său global pentru agricultură, Positive Agriculture Outcomes (PAO) Accelerator, prin susținerea a 8 noi proiecte de inovare în 9 țări, printre care și România – ca parte a transformării pep+.  

Proiectele de accelerare în domeniul agriculturii susținute de Acceleratorul de Rezultate Pozitive în Agricultură sunt menite a sprijini modul de trai al fermierilor prin extinderea inovării sustenabile și a agriculturii regenerative, pozitive, pe tot globul – contribuind astfel la obiectivul companiei de a răspândi adoptarea practicilor agricole regenerative pe 7 milioane de hectare până în 2030, de a îmbunătăți mijloacele de trai a peste 250.000 de persoane din lanțul său de aprovizionare agricolă și de a obține în mod sustenabil 100% din ingredientele sale cheie.

„Nu putem stimula schimbarea sistemică de unii singuri, iar acceleratorul nostru PAO continuă să ofere un cadru în care comunitățile agricole pot prezenta idei și oportunități și pot primi finanțarea necesară pentru a lansa inovații promițătoare”, a declarat Margaret Henry, vicepreședinte pentru agricultură durabilă și regeneratoare la PepsiCo. „Cu această (…) rundă de proiecte, nu numai că încurajăm această rețea puternică de inovatori de pe terenurile agricole din întreaga lume, dar ne apropiem tot mai mult de realizarea unui viitor mai regenerativ, cu perspectiva fermierilor în prim-plan.”

În România, Polonia și Marea Britanie, finanțarea PAO va susține, prin parteneriatul cu  3Keel, o firmă de inovare peisagistică cu sediul în Marea Britanie, conectarea organizațiilor cu sediul în Europa interesate să sprijine proiectele de regenerare a soluții regenerative cu administratorii locali de terenuri agricole care pot oferi soluții măsurabile și durabile.

De la lansarea sa în 2021, acceleratorul PAO a sprijinit proiecte variate – de la adoptarea unor sisteme de irigații eficiente ca răspuns la creșterea secetei, la dezvoltarea de cuptoare pentru a transforma deșeurile agricole în îngrășăminte, la îmbunătățirea sănătății solului și multe altele.

Acceleratorul de Rezultate Pozitive în Agricultură va genera investiții de peste 30 de milioane de dolari pentru a sprijini aproape 40 de proiecte agricole până în 2028.

Aflați mai multe despre proiectele de agricultură pozitivă ale PepsiCo.

Sursa foto: PepsiCo

Share this article
Prev Post

YUNITY Park, la finalul Fazei II: Pădure urbană, promenadă etajată și energie regenerabilă

Next Post

Aproape 400.000 de decese în Europa în 2021, atribuite aerului poluat. Particulele PM2,5, responsabile pentru 19.600 de decese în România (Raport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next