Companii responsabile față de mediu și oameni

PepsiCo inaugurează un depozit automatizat la fabrica din Popești-Leordeni, cu impact benefic asupra mediului  

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță inaugurarea depozitului automatizat de la fabrica de snacks din Popești-Leordeni, marcând finalizarea unui proiect strategic de investiții în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Investiția, anunțată în 2022, a inclus adăugarea a 3 linii de producție operaționale în fabrica de snacks și construirea depozitului automatizat. Fabrica are în prezent o capacitate de producție anuală de 39.000 de tone și deservește 17 țări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

Investiția în depozitul automatizat de ultimă generație a fost de 33.5 milioane de dolari, iar construcția a durat un an. Construcția s-a desfășurat pe o suprafață de 32.500 metri pătrați, având în centru un depozit de tip high bay cu o înălțime de 34 metri. Capacitatea totală a depozitului este de 23.500 de paleți, iar capacitatea totală de procesare este de 320 de paleți pe oră.

“Finalizarea acestei investiții reprezintă un pas important în centralizarea tuturor operațiunilor noastre într-un singur punct, transformând fabrica noastră într-un centru regional strategic pentru Europa Centrală și de Sud-Est. Beneficiind de o capacitate de producție și depozitare impresionantă, acesta va asigura un control eficient al inventarului, reducând în același timp emisiile de carbon și costurile operaționale”, a declarat Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans PepsiCo România.

Depozitul este proiectat pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, fiind alimentat de un sistem de panouri solare cu o capacitate instalată de 700 kWp. Acesta asigură un control mai eficient al inventarului și garantează integritatea paleților prin reducerea punctelor de manipulare.

Investiția în noul depozit automatizat face parte din eforturile PepsiCo de atingere a obiectivelor pe termen lung din cadrul agendei pep+ (PepsiCo Pozitiv) și va contribui la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, de aproape 500 de tone în total. Pe parcursul unui an, depozitul va contribui la eliminarea a peste 9.000 de camioane de transfer și va reduce amprenta de carbon a unui palet depozitat de cinci ori.

PepsiCo își desfășoară activitatea și investește în România de peste 30 de ani. În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, susținând dezvoltarea continuă a afacerii sale în țară și consolidându-și rolul de hub regional de producție și distribuție.

Share this article
Prev Post

Programul de accelerare pentru startupuri greentech Romania ClimAccelerator deschide înscrierile în etapa Seed Stage

Next Post

China construiește două treimi din noile centrale eoliene și solare la nivel mondial, potrivit unui raport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next