Companii responsabile față de mediu și oameni

PepsiCo România accelerează evoluția către obiectivul net zero al companiei prin cele 450 de mașini hibride

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță că 80% din flota sa a fost înlocuită cu vehicule hibride – un progres semnificativ care întărește obiectivul companiei de a obține emisii nete zero în operațiunile sale globale până în 2040.

În prezent, flota de vehicule hibride a PepsiCo România este formată din 450 de mașini hibride Toyota Corolla și Toyota Yaris.

Parte a programului pep+ (PepsiCo Positive), această tranziție a flotei a fost inițiată în 2019 pentru a aborda impactul schimbărilor climatice și pentru a contribui la generarea de schimbări pozitive în beneficiul afacerii, oamenilor și planetei.

„În demersul PepsiCo de a obține emisii nete zero până în 2040, integrarea unei flote hibride în România reprezintă o contribuție semnificativă la reducerea amprentei noastre de carbon. Prin electrificarea flotei noastre, ajutăm la reducerea emisiilor în viitor, obținând în același timp informații valoroase despre infrastructura, încărcarea și instruirea necesare pentru a reuși. Alegerea partenerului potrivit este esențială, iar Toyota Hybrid se remarcă prin tehnologia sa inteligentă, concepută pentru eficiență și performanță”, a declarat Daniel Drăgușin, Supply Chain Director, PepsiCo România.

În plus, PepsiCo a sprijinit instalarea a 18 stații de încărcare în două fabrici din România, inclusiv 12 unități de încărcare normală AC (curent alternativ) și șase unități de încărcare rapidă DC (curent continuu) , și a introdus utilizarea unui sistem GPS avansat pentru a permite reducerea distanțelor de deplasare, monitorizarea consumului de combustibil și minimizarea riscurilor de accidente rutiere.

În conformitate cu datele și recomandările Toyota, PepsiCo anticipează o reducere în 2023 de 15% a emisiilor de CO2 generate de flota sa de vehicule din România, comparativ cu 2022, și o scădere de 46% față de nivelul de referință din 2015.

Planurile PepsiCo pentru 2024 includ investiții în infrastructură și instalarea de noi stații de încărcare la locațiile PepsiCo pentru a susține flota de vehicule hibride în creștere.

Share this article
Prev Post

Agrinnovator a lansat primul Ghid pentru digitalizarea agriculturii din România

Next Post

Încă o săptămână de înscrieri cu proiecte ONG de mediu în programul „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next