Companii responsabile față de mediu și oameni

Încă o săptămână de înscrieri cu proiecte ONG de mediu în programul „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl

Organizațiile neguvernamentale și coalițiile formate din min. 3 ONG-uri din România mai au la dispoziție o săptămână pentru a-și înscrie proiectele de mediu în noua rundă a programului de finanțare „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România și administrat de ARC România.

Scopul proiectelor este de a trage un puternic semnal de alarmă, prin idei creative și sustenabile, pentru prevenirea și combaterea poluării cu plastic a apelor din România.

Înscrierea proiectelor se face până la data de 15 decembrie 2023, ora 18:00, pe platforma grantwizzard.ro/communitygrant

Valoarea proiectului trebuie să fie de maximum 50.000 de lei, în cazul granturilor mici. În cazul granturilor mari, limita este de 300.000 de lei. Granturile mici se adresează organizațiilor neguvernamentale mici, locale, care rezolvă probleme punctuale legate de poluarea cu plastic, a apelor Dunării și afluenților direcți și indirecți, cu care se confruntă comunitatea lor și care, de regulă, au bugete mici.

Granturile mari se adresează coalițiilor de organizații neguvernamentale din România cu experiență în domeniul mediului, capabile să propună soluții de gestionare a problemei poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților direcți și indirecți ai Dunării.

Perioada de implementare a proiectelor este de la 1 aprilie 2024 – 30 martie 2025.

Aplicanții vor primi decizia de finanțare până la data de 23 februarie 2024.

Regulamentul acestei runde poate fi citit AICI.

„Cu Apele Curate” este un program susținut de Lidl România ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Programul se desfășoară în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), BlocZero și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Share this article
Prev Post

PepsiCo România accelerează evoluția către obiectivul net zero al companiei prin cele 450 de mașini hibride

Next Post

IRIDEX a redus timpul de procesare a comenzilor cu peste 60% prin automatizarea proceselor de achiziție cu ajutorul tehnologiei low-code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next