Companii responsabile față de mediu și oameni

Agrinnovator a lansat primul Ghid pentru digitalizarea agriculturii din România

Think-tank-ului Agrinnovator a lansat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primul Ghid pentru digitalizarea agriculturii din România – și prima inițiativă de acest gen din Sud-Estul Europei.

Scopul Ghidului este de a îmbunătăți activitatea agricolă și a crește eficiența fermelor prin asistarea acestora în inițierea procesului de digitalizare și utilizarea noilor tehnologii.

Ghidul cuprinde noțiuni generale cu privire la digitalizare agriculturii, recomandari practice și o analiză aprofundată a aplicațiilor și soluțiilor existente în piață și a impactului lor asupra eficienței și sustenabilității în agricultură. Fiecare dintre aplicațiile examinate în cadrul acestei analize aduce diferite beneficii în eficientizarea activității agricole. Fermierii pot astfel alege în mod facil aplicațiile adecvate propriei ferme.

George Chiriță, Coordonator al Grupului de lucru Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator, a declarat:

„Ghidul este făcut de fermieri, pentru fermieri. Dacă fermierul trebuie să se adapteze, așa se vor adapta și uneltele pe care acesta le folosește, dar și comunitățile din jurul acestuia, iar munca noastră de până acum și viitoarele noastre demersuri dovedesc acest lucru. Ne angajăm să facilităm intrarea fermierilor români într-un ecosistem dinamic ce are la bază digitalizarea, proces care începe cu acest ghid.”

Oana Florea, membru în echipa Agrinnovator, despre metodologia ghidului:

„Primul pas pentru crearea raportului privind soluțiile de digitalizare în agricultură a fost elaborarea unei metodologii, prin realizarea unui studiu de piață și elaborarea unui inventar al soluțiilor de digitalizare utilizate de fermieri. Astfel, am obtinut o imagine de ansamblu facil de citit din care reiese scopul fiecărei aplicații și cum poate fi folosită aceasta de către fermieri.”

Andrei Chiriac, membru în echipa Agrinnovator, despre impactul ghidului:

„Experiențele reale, provocările și succesele fermierilor au fost integrate în acest ghid, făcându-l o resursă autentică și concentrată pe nevoile concrete ale celor care lucrează pământul. Ghidul are scopul de a fi un limbaj introductiv pentru toți fermierii pentru ca tranziția digitală sa fie cât mai accesibilă. Un pas important în digitalizarea fermei mele a fost dotarea cu o stație agro meteorologică ultra performantă.”

Agrinnovator a primit în cadrul evenimentului premiul de excelență pentru pionerat în promovarea digitalizării agriculturii în România oferit de către compania Agricover, un susținător al inițiativei Agrinnovator.

Lansat în 2022, cu viziunea ferme performante si sustenabile, Agrinnovator este format din tineri fermieri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români, preocupati de cresterea performanței fermelor și sporirea protecției mediului prin digitalizare și aplicarea practicilor bio-regenerative.

Share this article
Prev Post

Fotografii profesioniști din România se pot înscrie în competiția World Press Photo Contest 2024

Next Post

PepsiCo România accelerează evoluția către obiectivul net zero al companiei prin cele 450 de mașini hibride

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next