Companii responsabile față de mediu și oameni

AFM: 250 de mil. lei pentru unitățile de cult, instituțiile publice și ONG-urile de servicii sociale care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice

Ieri a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 al Administraţiei Fondului pentru Mediu. Vă prezentăm câteva dintre programele de interes și sumele alocate în anul 2024.

Casa Verde Fotovoltaice, cel mai solicitat program, va beneficia în 2024 de o alocare record în valoare de 2 miliarde de lei.

În plus, AFM va dispune de un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare ce vizează înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru clădirile în care își desfășoară activitatea.

Programul privind creșterea eficienței energetice în clădiri publice va avea un buget de 600 milioane de lei pentru solicitanții care doresc sprijin financiar pentru modernizarea clădirilor publice și realizarea de investiţii pentru creşterea performanţei energetice a acestora.

Cum cererea pentru autovehicule electrice este în continuă creștere, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi majorat, fiind alocat 1 miliard de lei pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice. Pentru înscrierile în cadrul Programului Rabla Clasic vor fi alocate 300 de milioane de lei.

Extinderea pistelor pentru bicicliști este, de asemenea, prioritară în 2024, astfel că AFM va dispune de un buget de 600 de milioane de lei pentru o nouă sesiune de înscriere dedicată Programului de realizare a pistelor pentru biciclete.

Share this article
Prev Post

InfoClima: Cum dezvoltăm orașe durabile de 15 minute?

Next Post

Lansarea Parcului Fotovoltaic Teiuș: Investiție de 47 milioane euro pentru un viitor verde în Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next