Companii responsabile față de mediu și oameni

Ambasador CSR. Acțiunile voluntarilor interni Groupama în ultimii 2 ani

Lansat în anul 2020, programul intern Groupama, Ambasador CSR, are scopul de a încuraja voluntariatul și spiritul de inițiativă în rândul angajaților companiei, care devin astfel ambasadori pentru comunitățile în care s-au născut, locuiesc sau lucrează.

Ambasador CSR este implementat la nivel național, în mai multe localități din România, printre care: Rădăuți (Suceava); Cluj-Napoca (Cluj); Târgoviște (Dâmbovița); Pitești (Argeș); Miercurea Ciuc (Harghita); Râmnicu Vâlcea (Vâlcea); Botoșani; București; Iași; satele Fâstâci și Bălești (Vaslui).

Groupama a implementat în aceste comnități peste 30 de proiecte care au abordat combaterea inegalităților, facilitarea accesului la educație și cultură, îmbunătățirea nivelul de trai, încurajarea practicării sportului și a activităților recreative sau protejarea mediului înconjurător.

Proiectele de mediu Groupama includ acțiunea de reîmpădurire din Harghita, în cadrul căreia 50 de voluntari au plantat 4000 de puieți de brad pe o suprafață de 1 hectar, și ecologizarea Pădurii Snagov și a plajelor Vadu și Corbu.

„Pentru noi, la Groupama, felul în care alegem să ne raportăm la CSR reflectă și cine suntem, ca echipă. Cu fiecare proiect încercăm să aducem o schimbare reală în comunitățile în care trăim, să răspundem creativ acelor nevoi pe care membrii comunităților respective le consideră cele mai urgente. Tocmai de aceea, fiecare decizie este luată prin implicarea echipei noastre, a reprezentanților comunității, fie că vorbim de localnici, reprezentanți ai unor instituții sau ONG-uri locale. În final, eforturile sunt ale oamenilor, ale colegilor noștri voluntari care au un rol atât de important în reușita proiectelor noastre de CSR și a căror dorință de a-l transforma pe <<ce-ar fi dacă?>> în realitate, a devenit motorul unor programe ca Ambasador CSR”, a declarat Georgiana MIRON, Director Marketing, Comunicare și Servicii Clienți Groupama. 

Creativitatea și utilitatea proiectului au fost recunoscute anul acesta în cadrul celei de a patra ediții a Community Index, Ambasador CSR obținând distincția SILVER la categoria Employee Engagement. Proiectele înscrise în competiție sunt analizate conform unui scorecard alcătuit pe baza a trei referințe internaționale importante: Business for Societal Impact (The LBG Framework), International Finance Corporation – Strategic Community Investment Guide și GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards).

Datorită acestui program, două școli din localitatea Mărișel au astăzi calculatoare, școala din localitatea Dimăcheni, județul Botoșani, are table magnetice în sălile de clasă, jocuri și jucării pentru dezvoltarea cognitivă a elevilor, Școala Primară ”Benedek Elek” din Bățanii Mici, județul Covasna, are o tablă interactivă, sala de sport din Școala Primară Sibiel, din orașul Săliște, județul Sibiu, a fost dotată cu echipamente sportive, la fel și Centrul Casa Speranței și a Bucuriei din Găești, Dâmbovița.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele realizate în cadrul programului Ambasador CSR, în care, alături de angajații Groupama s-au implicat și numeroase ONG-uri locale, printre care CERT Transilvania, Asociația FDP Protagoniști în educație sau Asociația Composesorală Misentea.

Lista completă a proiectelor poate fi consultată aici.

Share this article
Prev Post

Doar 10% dintre companii și-au măsurat integral emisiile de gaze cu efect de seră în 2022 față de 9% în 2021 (Studiu)

Next Post

Peste 80% din finanțările din Europa Centrală și de Est au fost atrase în ultimul an de startup-urile din Estonia și Lituania pentru tehnologii destinate reducerii emisiilor de carbon (Raport PwC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next