Companii responsabile față de mediu și oameni

dm susține economia circulară prin intermediul campaniei ÎMPREUNĂ pentru stoparea risipei de materii prime

Materia primă disponibilă pentru ambalaje este limitată, motiv pentru care compania dm Drogerie Market urmărește identificarea de noi soluții pentru reutilizarea resurselor disponibile. În acest sens, a fost lansată campania ÎMPREUNĂ pentru stoparea risipei de materii prime, prin intermediul căreia dm oferă o nouă viață ambalajelor de plastic provenite de la geluri de duș, șampoane, loțiuni, detergenți etc., contribuind astfel la o economie circulară.

Astfel, până pe 23 august, clienții dm sunt încurajați să recicleze recipientele goale de plastic provenite de la produsele cosmetice sau de curățenie, fiind, în același timp, recompensați. Pentru 3 ambalaje goale de plastic aduse în drogheriile dm, fiecare client va primi un cupon de reducere pentru un produs marca Pro Climate. 

Ambalajele goale din plastic pot fi returnate în oricare magazin dm din țară. În anumite drogherii, clienții vor găsi o cutie specială pentru reciclare, amplasată în apropierea intrării, iar în altele există spații destinate special reciclării, în partea inferioară a mesei de împachetat cadouri, marcate cu un sticker verde.   

Recipientele colectate trebuie să fie predominant albe, translucide sau transparente și să aibă unul dintre următoarele semne pe capătul de jos sau pe spate:

  • HDPE (abreviere de polietilenă de înaltă densitate)
  • PE (Polyethylen)
  • PP (Polypropylen) 
  • sau PET (Polyethylenterephthalat)

Ambalajele de culoare deschisă (galben și portocaliu) cu aceste semne sunt, de asemenea, permise. Acestea sunt în mare parte recipiente de gel de duș, șampon, balsam de păr, loțiune de corp, produse cosmetice, de curățenie și recipiente de detergent de orice marcă (nu numai cele de la mărcile proprii dm). NU sunt permise produse alimentare, sticle de apă și băuturi, indiferent de semnele care există pe ele.

Scopul proiectului constă în crearea unei noi posibilități de a colecta recipiente de plastic de o singură varietate pentru a produce din ele noi ambalaje de înaltă calitate. În acest fel, materialele reciclabile pot fi încorporate a doua oară în producția de ambalaje, pot crește rata de reciclare și pot conserva resurse valoroase.

Detalii campanie

Foto: dm Drogerie Market

Share this article
Prev Post

Parc de „buzunar” în orașul Katowice cu mobilier urban care imită lemnul, realizat din textile reciclate

Next Post

CE a aprobat schema de finanțare a statului german de 3 mld. euro destinată termoficării urbane din surse verzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next