Comisia Europeană a aprobat schema de 2,98 miliarde de euro a guvernului german de sprijinire a programului de termoficare urbană din surse regenerabile, despre care a spus că va ajuta Germania și UE să-și atingă obiectivele privind schimbările climatice, transmite Reuters.

Schema de 2,98 miliarde urmează să promoveze energia verde prin oferirea de granturi guvernamentale până în 2028 noilor rețele de termoficare care funcționează cu cel puțin 75% energie regenerabilă și căldură reziduală sau proiectelor de decarbonizare a rețelelor existente.

Comisia a spus că schema respectă regulile UE care cer ca ajutorul de stat să fie „necesar și adecvat”, deoarece, fără acest sprijin, noile instalații de termoficare s-ar baza cel mai probabil pe combustibili fosili poluanți, sau ar necesita investiții mari, cu venituri reduse.

„Prin această măsură, Germania va putea crește ponderea energiei regenerabile și a termoficării din surse reziduale în sectorul încălzirii, scăzând astfel considerabil emisiile”, a declarat comisarul UE pentru politica de concurență, Margrethe Vestager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *