Companii responsabile față de mediu și oameni

Spania introduce restricții privind apa pe măsură ce rezervoarele se epuizează

Epuizare resurse de apa Spania ECSR
Epuizare resurse de apa Spania ECSR

În unele zone din Catalonia a fost declarată o situație de urgență în caz de secetă, iar oamenii sunt îndemnați să reducă consumul de apă. Săptămâna trecută, Catalonia a declarat o urgență de secetă în 24 de municipalități, ca urmare a lipsei de precipitații din ultimele 30 de luni. Nivelurile rezervoarelor sunt scăzute și au fost impuse restricții de apă din cauza secetei.

Rezervorul Darnius Boadella din nord-estul Spaniei este plin doar în proporție de 20 %. Artur Duran își întinde mâna pe lângă talie pentru a arăta nivelul de apă de care își amintește în urmă cu doi ani. Atunci, era încă suficient de adâncă pentru a naviga. Acum, o secetă îndelungată aproape că l-a golit.

Citește și: Coaliția ACT, din care face parte și H&M, face presiuni asupra agenției de mediu din SUA pentru a combate deșeurile textile

“Nu am văzut niciodată (rezervorul) atât de jos”, a declarat pentru Reuters acest locuitor local în vârstă de 79 de ani, aflat la rezervor.

Săptămâna trecută, autoritățile catalane au impus noi restricții de utilizare a apei în 22 de sate din jurul rezervorului, în apropiere de granița cu Franța. Spania a înregistrat în primele patru luni ale anului 2023 cel mai secetos început de an de la începutul înregistrărilor, în anii 1960, Catalonia și Andaluzia din sudul Spaniei fiind cele mai afectate.

Mai multe valuri de căldură înregistrate în Spania și în întreaga Europă în această vară au agravat seceta, scăzând nivelul rezervoarelor pe măsură ce evaporarea și consumul de apă au crescut, a declarat Ruben del Campo, purtător de cuvânt al agenției meteorologice spaniole AEMET.

Citește și: Luna iulie a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în lume (Copernicus)

Cele 22 de sate, plus alte două din sudul Cataloniei, care numără în total aproximativ 25.000 de locuitori, se află în stare de urgență din cauza apei. Acest lucru înseamnă că trebuie să își reducă consumul la o medie zilnică de 200 de litri de apă pe cap de locuitor, față de un plafon anterior de 230 de litri. Autoritățile nu limitează încă apa pentru consumul uman, dar udarea în scopuri agricole va fi în mare parte interzisă, iar utilizarea apei în scopuri industriale și recreative trebuie să scadă cu 25%.

Sursa: Euronews

Share this article
Prev Post

Coaliția ACT face presiuni asupra agenției de mediu din SUA pentru a combate deșeurile textile

Next Post

India reduce rata emisiilor cu o treime în 14 ani, fiind astfel pe cale să atingă obiectivul ONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next