Companii responsabile față de mediu și oameni

India reduce rata emisiilor cu o treime în 14 ani, fiind astfel pe cale să atingă obiectivul ONU

Reducere emisii cu efect de seră ECSR
Reducere emisii cu efect de seră ECSR

Rata emisiilor de gaze cu efect de seră din India a scăzut cu 33% în 14 ani, potrivit unui raport oficial. Această scădere este mai rapidă decât se aștepta și se datorează unei creșteri a producției de energie regenerabilă și a acoperirii forestiere, potrivit a doi oficiali care au văzut cea mai recentă evaluare făcută pentru a fi prezentată Națiunilor Unite.

Constatările raportului au arătat că India este pe drumul cel bun pentru a respecta angajamentul față de Convenția Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC), de a reduce intensitatea emisiilor cu 45% față de nivelul din 2005 până în 2030.

Citește și: Spania introduce restricții privind apa pe măsură ce rezervoarele se epuizează

Rata de intensitate a emisiilor din India – cantitatea totală de emisii de gaze cu efect de seră emise pentru fiecare unitate de creștere a produsului intern brut (PIB) – a scăzut cu 33% din 2005 până în 2019, au declarat oficialii care au acces la pregătirea raportului celei de-a treia comunicări naționale (TNC).

Multe țări își pregătesc rapoartele TNC pentru a actualiza CCONUSC cu privire la eforturile lor de reducere a emisiilor.

Rata medie de reducere a emisiilor din India a crescut la 3% pe an în perioada 2016-2019, de la doar aproximativ 1,5% în perioada 2014-2016. A fost cea mai rapidă reducere de până acum și a fost atribuită în mare măsură impulsului guvernului în favoarea surselor regenerabile de energie, chiar dacă combustibilii fosili continuă să domine mixul energetic.

Citește și: Coaliția ACT, din care face parte și H&M, face presiuni asupra agenției de mediu din SUA pentru a combate deșeurile textile

“Există o reducere continuă a intensității emisiilor economiei indiene, ceea ce arată că țara a reușit să decupleze complet creșterea economică de emisiile de gaze cu efect de seră”, a declarat pentru agenția de știri Reuters un oficial, care a refuzat să fie numit.

Progresele înregistrate în ceea ce privește reducerea intensității emisiilor ar trebui să ajute India să evite presiunea exercitată de națiunile dezvoltate pentru a nu mai folosi cărbune, a declarat cel de-al doilea oficial.

Acest oficial a declarat că o creștere substanțială a acoperirii forestiere și programele de promovare a generării de energie non-fosilă și de reducere a emisiilor în sectoarele industrial, auto și energetic au dus la reducerea bruscă a intensității emisiilor din India.

Citește și: Luna iulie a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în lume (Copernicus)

Începând cu 2019, pădurile și copacii acopereau 24,56%, sau 80,73 milioane de hectare, din India. Recent, India a încercat, de asemenea, să promoveze hidrogenul verde, fabricat prin scindarea moleculelor de apă cu ajutorul energiei regenerabile.

Un al treilea oficial a declarat că raportul urmează să fie ratificat de cabinetul federal. Ministerul indian al Mediului nu a răspuns la întrebările trimise luni de Reuters.

Sursa: Euronews

Share this article
Prev Post

Spania introduce restricții privind apa pe măsură ce rezervoarele se epuizează

Next Post

1% din consumul total de energie de pe Pământ este generat de reclamele online personalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next