Companii responsabile față de mediu și oameni

Angajamentul UE de a planta 3 miliarde de arbori până în 2030. Peste 11.500.000 de arbori, înregistrați până în prezent pe MapMyTree

3 Billion Additional Trees by 2030 - ECSR
3 Billion Additional Trees by 2030 – ECSR

Lansată pe 9 decembrie 2021 de Comisia Europeană și Agenția Europeană de Mediu, harta online MapMyTree arată în timp real numărul de arbori plantați în țările UE grație inițiativelor în comunități întreprinse și raportate de persoane fizice, proprietari de terenuri, ONG-uri, companii și autorități locale sau regionale.

Pentru a fi eligibili, arborii trebuie să fie plantați după 20 mai 2020, dată la care a fost adoptată Strategia UE privind biodiversitatea, din care face parte și angajamentul UE de a planta cel puțin 3 miliarde de arbori până în 2030, cu respectarea deplină a principiilor ecologice.

Aceștia trebuie să fie arbori suplimentari, nu arbori care ar fi fost plantați oricum, în mod normal, și trebuie să aducă beneficii biodiversității și climei. Aceasta înseamnă fără specii alogene invazive (specii care au fost transportate în afara arealului lor natural ecologic de către oameni, ajungând într-un mediu nou). În general, se poate planta orice specie indigenă de arbori, atât timp cât condițiile preconizate în ceea ce privește clima, solul și apa sunt propice.

Pe lângă beneficiile aduse sănătății cetățenilor europeni, 3 miliarde de arbori acoperind o suprafață de 2 milioane ha ar putea elimina până la 4 milioane de tone de CO2 din atmosferă până în 2030 și până la 15 milioane de tone până în 2050, se specifică în foaia de parcurs a inițiativei 3 Billion Trees.

Până în prezent, pe MapMyTree au fost înregistrați peste 11.500.000 de arbori plantați și raportați în țările membre UE de persoane fizice, entități publice și private.  

Harta României pe MapMyTree este de un verde deschis, cu un număr relativ mic de inițiative de plantare raportate, majoritatea aparținând persoanelor fizice.

Detalii și înscriere inițiative de plantare

Harta MapMyTree

Share this article
Prev Post

Restabilirea biodiversității în Munții Făgăraș – Zentiva România plantează cu succes 38.800 de puieți

Next Post

Penny crește la raft prețul produselor pentru a arăta clienților „costul real” al impactului de mediu al producției alimentelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next