Ateliere fără Frontiere, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București, va organiza în perioada 19-21 octombrie a.c. un curs gratuit, certificat, adresat ONG-urilor din Capitală, cu tema „Dezvoltare locală durabilă & economie circulară”.
Parte din proiectul „Noul București, o Capitală a tuturor”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cursul este proiectat pentru a crește capacitatea ONG-urilor de a se implica în promovarea dezvoltării incluzive și durabile a Capitalei și a Sectorului 3, prin economie socială, solidară și circulară.
„Strategia națională privind economia circulară, elaborată sub coordonarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și susținută de Direcția pentru Sprijin pentru Reformele Structurale ale Comisiei Europene și aprobată de Guvernul României la finalul lunii septembrie, înseamnă un nou model de producție și de consum, mai sustenabil cu mediul și cu societatea. Prin această politică publică accentul se pune pe reutilizarea, repararea, recondiționarea și reciclarea materialelor și a produselor existente cât mai mult posibil. Acest model trebuie înțeles și aplicat de reprezentanții ONG-urilor pentru a coopera bine cu Autoritățile Publice Locale (APL). Acest curs (…) este practic un prim instrument pentru reducea impactul semnificativ asupra mediului, la nivelul întregului lanț economic”, declară Mihaela Bucșă, manager de proiect, Ateliere Fără Frontiere.
„Temele cursului sunt creionate în strânsă legătură cu interesele reprezentaților ONG-urilor din București, abordând atât teoretic, cât și practic, subiecte precum: Agenda 2030, Pactul Verde European, Strategia pentru dezvoltare durabilă, rolul administrației publice locale și al părților interesate, tranziția la economia circulară la nivel european, național și local, etapele economiei circulare, indicatori, deșeuri municipale, comportamentul consumatorului responsabil. Participanții la curs vor afla și stadiul de elaborare și implementare al strategiilor, proiectelor și inițiativelor de management al deșeurilor și economie circulară relevante la nivelul municipiului București și a Sectorului 3, rolul societății civile și al economiei sociale”, spune Adrian Bădilă, senior trainer cu o bogată experiență în parteneriatele public-civic, în administrația locală și centrală.
Înscrierile organizațiilor la curs se pot face până la data de 15 octombrie a.c. completând acest formular. Detalii se pot primi la solicitare prin email, pe adresa: contact@atelierefaraforontiere.ro.
Foto: Pixabay