Companii responsabile față de mediu și oameni

Bath, cel mai verde oraș din UK (Studiu)

Bath s-a clasat pe primul loc într-un top 10 al celor mai verzi și prietenoase cu mediul orașe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, potrivit unui studiu publicat recent de ReliableSkip, o firmă britanică de colectare on-site a deșeurilor în containere.

Studiul, citat de publicația britanică Circular, a fost realizat pe baza procentului de deșeuri reciclate, reutilizate sau transformate în compost, a calității aerului și a numărului de atracții naturale și de parcuri, analizând datele WasteDataFlow, ale Department for Environment, Food, & Rural Affairs și TripAdvisor.

Orașul Bath din Somerset a obținut astfel un „scor verde” de 87,79 din 100 de puncte. Acest lucru se datorează în principal faptului că 59,2% din toate deșeurile menajere sunt reciclate, precum și celor 28 de atracții naturale și parcuri din oraș.

Canterbury și Chester s-au clasat pe locurile doi și trei în studiul privind cele mai ecologice orașe din Marea Britanie. Inverness a ocupat locul 4, fiind singurul oraș scoțian din top 10, în timp ce Oxford și Cambridge ocupă pozițiile 8 și 9.

Share this article
Prev Post

România a avut în 2022 cea mai mică alocare bugetară pentru cercetare și dezvoltare din UE

Next Post

Țările UE au investit aproximativ 69 de miliarde de euro pentru protejarea mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next