Bath s-a clasat pe primul loc într-un top 10 al celor mai verzi și prietenoase cu mediul orașe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, potrivit unui studiu publicat recent de ReliableSkip, o firmă britanică de colectare on-site a deșeurilor în containere.

Studiul, citat de publicația britanică Circular, a fost realizat pe baza procentului de deșeuri reciclate, reutilizate sau transformate în compost, a calității aerului și a numărului de atracții naturale și de parcuri, analizând datele WasteDataFlow, ale Department for Environment, Food, & Rural Affairs și TripAdvisor.

Orașul Bath din Somerset a obținut astfel un „scor verde” de 87,79 din 100 de puncte. Acest lucru se datorează în principal faptului că 59,2% din toate deșeurile menajere sunt reciclate, precum și celor 28 de atracții naturale și parcuri din oraș.

Canterbury și Chester s-au clasat pe locurile doi și trei în studiul privind cele mai ecologice orașe din Marea Britanie. Inverness a ocupat locul 4, fiind singurul oraș scoțian din top 10, în timp ce Oxford și Cambridge ocupă pozițiile 8 și 9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *