Companii responsabile față de mediu și oameni

BT finanțează Grupul E-INFRA pentru construirea parcului fotovoltaic Doicești-Şotânga

Banca Transilvania a anunțat finanțarea Grupului E-INFRA cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doicești-Şotânga.

Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viață de 25 de ani, fiind construit pe o suprafață de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Național prin cele două stații de transformare 110 kV/MT/JT, Doicești și Șotânga.

„Parcul fotovoltaic Doicești-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru Centrala SMR de la Doicești. Ne bucurăm ca prin această finanțare acordată grupului E-INFRA, Banca Transilvania apreciază și susține un proiect important pentru dezvoltarea Centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea și tranziția energetică a României. În același timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul Centrala SMR. Mulțumim Băncii Transilvania pentru colaborare!”, declară Gianina Pelea, Deputy CEO E-INFRA.

„Finanțările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea și alocarea resurselor, pentru a avea – împreună cu clienții săi – un impact pozitiv față de mediu și societate. Cu fiecare client care are astfel de planuri mari, precum Grupul E-INFRA, accelerăm finanțarea unor domenii care ajută România în tranziția către o economie sustenabilă”, declară Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania. Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor și oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-și crească sustenabil afacerea prin producerea și utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.

Sursa foto: BT

Share this article
Prev Post

România produce peste 3 mil. tone de deşeuri de construcţii anual, adică 40% din totalul deşeurilor generate

Next Post

Soluții de asigurare personalizate pentru energie regenerabilă prin colaborarea Aon, UNIQA și Network One Distribution

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next