Bugetul UE pentru 2023, stabilit de PE la 187,3 miliarde euro. Eurodeputații au majorat finanțarea pentru energie și climă cu 533 mil. euro

Parlamentul European și-a votat miercuri poziția privind bugetul UE pentru 2023. Eurodeputații au anulat aproape toate reducerile aplicate de Consiliu (peste 1.6 miliarde EUR) și au readus proiectul de buget la nivelul propus inițial de Comisie pentru liniile bugetare respective.

În plus, deputații au majorat finanțarea pentru următoarele priorități: consecințele războiului din Ucraina, energie și climă, procesul de redresare în urma pandemiei și cultură și valori europene.

Astfel, bugetul total al UE pentru anul următor a fost stabilit la 187.3 miliarde EUR, înainte de negocierile cu statele membre.

PE a votat o suplimentare de 533 de milioane EUR pentru creșterea independenței energetice a UE, sprijinirea cetățenilor și IMM-urile confruntați cu facturi ridicate la energie și în același timp pentru tranziția verde și biodiversitate. Printre programele prioritare, se numără:

Votul de astăzi din PE lansează perioada de trei săptămâni de discuții de „conciliere” cu Consiliul, cu scopul de a ajunge la un acord pentru bugetul anului viitor, care trebuie apoi votat de Parlament și semnat de președinta PE.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Cafeaua italiană Lavazza, în capsule cu impact zero al emisiilor de dioxid de carbon

Next Post

Elevii pasionați de sustenabilitate se mai pot înscrie în competiția Samsung Solve For Tomorrow până la finalul lunii octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next