Compania italiană Lavazza a anunțat lansarea primelor sale capsule din aluminiu neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2. Noua gamă de capsule reprezintă încă un pas către compensarea emisiilor la nivelul întregului lanț valoric al companiei.

Abordarea Lavazza centrată pe neutralitatea emisiilor de carbon a început în 2020, odată cu compensarea emisiilor de carbon pentru emisiile reziduale prin sprijinirea unui proiect din Peru, al cărui scop este de a proteja pădurilor Madre de Dios împotriva presiunilor generate de așezările umane.

Compania își compensează astfel emisiile anuale de CO2 în raport cu volumele de capsule produse, echivalentul unor indicatori specifici precum: numărul de kilometri parcurși cu autoturismul, numărul de zboruri aeriene pe distanțe lungi și grad aproape de ocupare de 80% și numărul de topuri de hârtie produse la un anumit gramaj și consistență.

Inițiativa Lavazza face parte din angajamentul Blend for Better al companiei italiene în direcția sustenabilității. Acesta include proiecte în concordanță cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ODD) pentru 2030, în 4 domenii principale: Grija față de mediul înconjurător; Crearea unui cerc virtuos; Generarea de oportunități; Educație pentru schimbare.

Comunicarea privind noile capsule Lavazza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *