Companii responsabile față de mediu și oameni

Cafeaua italiană Lavazza, în capsule cu impact zero al emisiilor de dioxid de carbon

Compania italiană Lavazza a anunțat lansarea primelor sale capsule din aluminiu neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2. Noua gamă de capsule reprezintă încă un pas către compensarea emisiilor la nivelul întregului lanț valoric al companiei.

Abordarea Lavazza centrată pe neutralitatea emisiilor de carbon a început în 2020, odată cu compensarea emisiilor de carbon pentru emisiile reziduale prin sprijinirea unui proiect din Peru, al cărui scop este de a proteja pădurilor Madre de Dios împotriva presiunilor generate de așezările umane.

Compania își compensează astfel emisiile anuale de CO2 în raport cu volumele de capsule produse, echivalentul unor indicatori specifici precum: numărul de kilometri parcurși cu autoturismul, numărul de zboruri aeriene pe distanțe lungi și grad aproape de ocupare de 80% și numărul de topuri de hârtie produse la un anumit gramaj și consistență.

Inițiativa Lavazza face parte din angajamentul Blend for Better al companiei italiene în direcția sustenabilității. Acesta include proiecte în concordanță cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ODD) pentru 2030, în 4 domenii principale: Grija față de mediul înconjurător; Crearea unui cerc virtuos; Generarea de oportunități; Educație pentru schimbare.

Comunicarea privind noile capsule Lavazza

Share this article
Prev Post

Îngrijorarea oamenilor față de schimbările climatice scade la nivel global, în timp ce amenințarea crește (Studiu)

Next Post

Bugetul UE pentru 2023, stabilit de PE la 187,3 miliarde euro. Eurodeputații au majorat finanțarea pentru energie și climă cu 533 mil. euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next