Companii responsabile față de mediu și oameni

„Cartier cu Caracter”: Apel de idei ce pot schimba în bine zona Plumbuita-Tei

UrbanizeHub anunță lansarea Apelului de Idei „Cartier cu Caracter” dedicat cartierelor din jurul lacurilor Plumbuita și Tei din București. Până pe 30 3eptembrie, tineri din toate domeniile pot participa cu idei creative de revitalizare a acestei zone.

Competiția deschide în premieră zona de influență a celor două lacuri pentru un proces public de inovare urbană. Tineri studenți sau profesioniști din domenii cât mai diverse sunt invitați să participe la dezvoltarea unui portofoliu de idei pentru cartiere frumoase, incluzive și sustenabile aliniate principiilor Noului Bauhaus European.

Viziunea unui cartier cu caracter

Cum arată un cartier cu caracter în care ne simțim acasă în afara casei? Lac Tei, Plumbuita, Tei Toboc și Fabrica de Glucoză devin prin acest apel spații de experimentare pentru idei ce valorifică resursele cartierelor și răspund nevoilor comunităților în mod creativ și balansat. Prin integrarea cadrului natural, activarea socio-culturală, accesibilizarea spațiilor de utilizare publică și a opțiunilor de petrecere a timpului liber, acest apel de idei își dorește să conecteze locuitorii, instituțiile publice și afacerile din cartier pentru un trai mai bun împreună.

Participare interdisciplinară

Apelul este deschis tuturor tinerilor între 18 și 35 de ani interesați de viața orașului, indiferent de domeniul de studiu sau profesie. De la sociologie, artă, urbanism, sau arhitectură până la economie, inginerie, publicitate și nu numai, apelul pune accentul pe idei ce pot schimba în bine cartierele în mod original și interdisciplinar prin:

  • Obiecte precum instalații arhitecturale funcționale, piese de mobilier urban, soluții de urbanism tactic sau design urban ce pot schimba modul de utilizare a spațiilor de uz public
  • Procese precum intervenții culturale sau artistice, proiecte creative, activități sociale sau de mediu care au puterea de a activa cartiere și comunități

Înscrierea ideilor este deschisă până pe 30 septembrie 2024. Participanții vor fi ghidați în dezvoltarea ideilor prin materiale suport despre specificul cartierelor, principiile inovării urbane și principiile Noului Bauhaus European. Toate acestea vor fi ulterior folosite în evaluarea fiecărei idei de un juriu multidisciplinar de experți.

Ideile câștigătoare vor primi premii în valoare totală de €8,250 pentru ambele categorii. Se va crea astfel un portofoliu de idei pentru inovare urbană în zona vizată, ce va fi utilizat pentru identificarea de parteneriate la nivel local pentru posibile implementări viitoare.

Despre organizatori

Apelul de idei este parte dintr-un proiect de inovare urbană inițiat de UrbanizeHub, organizație dedicată urbanismului participativ și dezvoltării urbane sustenabile. Procesul este realizat cu suportul ONE United Properties și încurajat de parteneri locali și strategici (Hotel Caro, Complexul Cultural Studențesc Tei, Universitatea Tehnică de Construcții București, Not Another Boring Design).

Mai multe informații, pe site-ul urbanizehub.com sau prin email la concurs@urbanizehub.ro.

Share this article
Prev Post

Cel mai cald iunie înregistrat vreodată. 2024 ar putea fi cel mai cald an de la începutul înregistrărilor

Next Post

Care este impactul folosirii aparatului de aer condiționat asupra facturii de energie (studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next