Companii responsabile față de mediu și oameni

Primăria Brașov finanțează cu 5 mil. de lei proiecte ONG în domeniile Copii și Tineri, Mediu, Social, Educație și Comunitate

Primăria Brașov a deschis apelurile de proiecte pentru finanțarea proiectelor ONG în cadrul a 5 domenii de intervenție prevăzute în Ghidul Unic de finanțare: Copii și Tineri; Mediu; Social; Educație; Comunitate. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 27 martie.

Copii și tineri – proiectele din acest domeniu pot avea drept grup țintă doar copiii și tinerii, pe următoarele arii de intervenție: Educație în problematica drepturilor civice și drepturilor omului; mediu, respectiv acele proiecte prin care copii și tinerii sunt implicați în protejarea mediului și a luptei împotriva schimbărilor climatice; Sănătate, de la evaluarea stării de sănătate a acestora, la campanii de informare și conștientizare cu privire la consumul de droguri.

Citește și: Romania Plants for Tomorrow in 2024. Spring planting calendar

Mediu și dezvoltare durabilă – vor fi finanțate proiectele care vizează mobilitatea și transportul alternativ; managementul deșeurilor; spațiile verzi și reconversia urbană; calitatea aerului și energia regenerabilă.

Social – proiecte care vizează: violența în familie; adulți aflați în situație de risc social; persoane cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare; tineri dezinstituționalizați; sănătatea mintală;

Educație – scopul acestui domeniu de finanțare este creșterea gradului de participare activă și sistematică a populației de toate vârstele, în următoarele arii de interes: educație pentru participare civică; educație pentru sănătate; învățământ dual; educație alternativă; combaterea discriminării.

Comunitate – domeniu prin care vor fi finanțate proiecte care vizează istoria locală; promovarea Brașovului turistic; încurajarea practicării sportului și a activităților fizice; evenimente și acțiuni în cartiere.

Conform propunerii executivului, supusă dezbaterii publice, vor exista două tipuri de grant pe fiecare dintre domeniile vizate: mici, cu valoare de până la 100.000 de lei, și granturi mari, cu valoarea cuprinsă între 100.001 și 200.000 de lei. Finanțarea nerambursabilă acoperă maxim 90% din valoarea totală a proiectului.

Citește și: „Verde pentru Generația Alpha”- program pentru educație de mediu în școlile din comunitățile vulnerabile din România

În cazul în care după evaluarea și selecția proiectelor depuse rămân fonduri nealocate, acestea se vor distribui, în ordinea punctajelor obținute, indiferent de tipul de grant sau domeniul de intervenție ales de solicitant.

Finanțarea proiectelor culturale și sportive sunt reglementate de alte prevederi legale, astfel că acestea au propriile ghiduri de finanțare.

Sursa foto: BrasovCity.ro

Share this article
Prev Post

Romania Plants for Tomorrow in 2024. Spring planting calendar

Next Post

Directiva CSRD, transpusă în legislația națională. Raportare obligatorie etapizată pentru companiile românești, începând cu 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next