Companii responsabile față de mediu și oameni

CERATIZIT si-a asumat angajamentul de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2025 și zero emisii nete până în 2040

Neutralitatea emisiilor de carbon și emisii zero nete reprezintă angajamentul pe care CERATIZIT și l-a asumat în cadrul strategiei de sustenabilitate, prezentată cu ocazia AMB 2022 de la Stuttgart, propunându-și astfel să devină lider în domeniul sustenabilității pentru industria metalelor dure și a sculelor de tăiere, a anunțat compania printr-un comunicat.

Thierry Wolter, membru al Consiliului de Administrație, a anunțat obiectivele ambițioase de sustenabilitate, care vor schimba întregul lanț de aprovizionare, în timpul conferinței de presă a companiei de la AMB din Stuttgart. “Schimbarea climatică reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale vremurilor noastre și necesită ca industria să se reinventeze în multe arii”, a declarat Wolter. Pentru a-și ajuta clienții să producă mai durabil, compania și-a stabilit obiective ambițioase pentru propriile produse și servicii.

Pentru a-și reduce considerabil propria amprentă de carbon, CERATIZIT se concentrează pe trei pârghii majore. Un factor decisiv este creșterea utilizării materiilor prime secundare (materiale reciclate) la peste 95%. În comparație cu materiile prime din minereu, prelucrarea acestora necesită cu 70% mai puțină energie și reduce emisiile de CO2 cu 40%.

Un alt aspect important este alimentarea cu energie electrică. CERATIZIT plănuiește ca în următorii ani să facă tranziția către energie ecologică obținută din energie eoliană, solară și hidraulică în toate locațiile sale.  

În strânsă legătură cu schimbarea sursei de alimentare cu energie electrică se află problema aprovizionării cu hidrogen. Până în prezent, acest hidrogen a fost obținut în principal din gaze naturale, așa-numitul hidrogen “gri”. În viitor, CERATIZIT intenționează să utilizeze hidrogen albastru, care este produs prin electroliza apei, cu ajutorul energiei electrice ecologice.

Share this article
Prev Post

Deloitte oferă un grant în valoare de 50.000 de dolari în cadrul Lead2030 Challenge pentru tinerii lideri care contribuie cu soluții la îndeplinirea ODD

Next Post

PMB a publicat rezultatele competiției de proiecte în domeniile protecției mediului și a animalelor. Sunt propuse pentru finanțare 2 din 7 proiecte ONG înscrise în runda a 2-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next