Companii responsabile față de mediu și oameni

PMB a publicat rezultatele competiției de proiecte în domeniile protecției mediului și a animalelor. Sunt propuse pentru finanțare 2 din 7 proiecte ONG înscrise în runda a 2-a

Primăria Municipiului București a publicat lista proiectelor propuse pentru finanțare și a celor respinse în runda a 2-a din acest an dedicată protecției mediului înconjurător și a animalelor.

Din cele 7 proiecte înscrise în competiție, 2 au obținut punctaje de trecere, de min. 65 de puncte, 4 au fost respinse în urma evaluării tehnice și financiare (sub 65 de puncte), iar un proiect nu a intrat în evaluarea propriu-zisă, fiind respins din etapa administrativă.

Cele 2 proiecte câștigătoare sunt „Resurse Educaționale deschise pentru protejarea biodiversității, conservarea plantelor spontane din București și reducerea efectelor schimbărilor climatice”, al Asociației Interact projects (Proiecte interactive), cu aproape 94 de puncte și un buget aprobat de 99.657 lei, și „Împădurește pentru București”, al Asociației Viitor Plus, clasat al 2-lea, cu un buget aprobat de 150.000 lei.

Comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor a fost formată din 9 membri cu drept de vot, respectiv 3 consilieri generali, 3 salariați din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General/instituții subordonate Consiliului General al Municipiului București și 3 reprezentanţi ai societății civile, cu o experiența de minim 3 ani prestată într-un ONG.

Bugetul total alocat de PMB rundei a 2-a a fost de 1.900.000 lei, ceea ce înseamnă că aprox. 1.750.000 lei au rămas nealocați.

Despre prima sesiune de depunere a proiectelor de mediu la PMB

În prima rundă a aceluiași apel de finanțare, au fost depuse 9 proiecte, din care 6 au fost declarate câștigătoare, un al 7-lea a fost respins din cauza punctajului mic obținut, iar celelalte 2 au picat în etapa de evaluare administrativă. Cele 6 proiecte câștigătoare au avut un buget cumulat de aprox. 500.000 de lei.

Share this article
Prev Post

CERATIZIT si-a asumat angajamentul de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2025 și zero emisii nete până în 2040

Next Post

12.000 de români din 63 de orașe au schimbat PET-ul cu biletul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next