Companii responsabile față de mediu și oameni

Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire a caselor

Mylight150 eficienta energetica ECSR
Mylight150 eficienta energetica ECSR

75% dintre clădirile din Uniunea Europeană sunt încă ineficiente din punct de vedere energetic. Gazele naturale sunt principala sursă de încălzire a caselor. Acestea reprezintă aproximativ 42% din energia utilizată pentru spațiile din sectorul rezidențial, conform directivei Parlamentului și Consiliului UE privind performanța energetică a clădirilor.

Mylight150 își propune să transforme energia solară în prima sursă de energie pentru ȋncălzirea locuinţelor și clădirilor terţiare. De asemenea, compania își propune să ȋnjumătățească facturile consumatorilor. Recent, compania a obținut o investiție de 100 de milioane de euro pentru a-și extinde și implementa oferta de ecosisteme în Franţa, Spania, Elveția și România.

Citește și: Câștigătorii Galei Premiilor pentru un mediu curat, ediția a XV-a, au fost premiați în cadru festiv

Autoconsumul solar rezidențial este una dintre cele mai populare surse de generare a energiei electrice. Ȋn ultimii doi ani, a cunoscut o creștere de peste 200% în Franţa și peste 300% în Spania.

„Lupta împotriva perturbărilor climatice înseamnă electrificarea economiei. Am fondat mylight150 acum 10 ani din dorința de a permite fiecăruia să producă și să consume propria energie. Odată cu dezvoltarea pompei de căldură și a mașinii electrice, tehnologiile noastre devin inevitabile pentru lumea energetică de mâine. Ne bucurăm de această investiție care face posibilă creșterea unui viitor campion, într-un sector critic pentru suveranitatea energetică a Europei”, au spus Ondine și Virgile Suavet, directori executivi ai mylight150.

Citește și: Tetra Pak Index 2023: Consumatorii cred tot mai mult că sănătatea proprie este strâns legată de cea a planetei

Compania fondată de frații Suavet este prima care propune o gamă completă de soluții solare rezidențiale integrate. Soluțiile includ panouri solare, sisteme de gestionare a energiei și încărcătoare pentru vehiculele electrice, instrumente numerice și servicii de gestionare inteligentă a energiei.

Cum funcționează?

Acest ecosistem sincronizează consumul și producția pentru a optimiza confortul și a reduce costul energiei pentru utilizatorii finali. Prin aplicația MySmartBattery, fiecare client poate stoca virtual surplusul de energie produs de panourile sale fotovoltaice peste zi. Astfel, acesta îl poate reutiliza seara, când panourile nu mai produc. Sistemul numără deja mai mult de 7.500 de abonați în Franţa, ale căror costuri cu energia au scăzut la jumătate.

Citește și: Premiile Action for Nature 2024 pentru tinerii eco-eroi ai planetei

Investiția de 100 milioane de euro ȋn soluțiile mylight150 a fost făcută de către un consorţiu format din trei investitori privaţi de referinţă, specializaţi în tranziţia energetică și investiţii durabile: Eiffel Investment Group prin intermediul fondului său Eiffel Essentiel, Azora Capital (grup de investiţii în societăţi necotate cu sediul în Spania) prin intermediul fondului său Azora European Climate Solutions Fund și Andera Partners, prin intermediul fondului său Andera Smart Infra I. Elevation Capital Partners, acţionar tradiţional al grupului, participă, de asemenea, la operaţiune. Fondul Paris Fond Vert de Demeter Partners, acţionar istoric al societăţii încă din 2020, încheie cu succes investiția sa în acest tur.

Share this article
Prev Post

Câștigătorii Galei Premiilor pentru un mediu curat, ediția a XV-a, au fost premiați în cadru festiv

Next Post

Compania BTDConstruct & Ambient a finalizat lucrările pentru o rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în 3 comune din județul Olt, în parteneriat cu CEC Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next