Clienții Raiffeisen Bank își vor putea urmări impactul tranzacțiilor făcute prin aplicația Smart Market asupra mediului

Raiffeisen Bank a lansat în premieră  România o soluție care permite clienţilor persoane fizice care deţin un card Raiffeisen Bank şi serviciul de mobile banking, Smart Mobile, să-și urmărească amprenta de carbon a tranzacţiilor realizate prin intermediul aplicaţiei Smart Market.

Amprenta de carbon reprezintă emisiile totale de gaze cu efect de seră pe care o organizație, un eveniment, produs sau o persoană le produce într-un anumit interval de timp. Mărimea amprentei de carbon diferă de la persoană la persoană, în funcție de alegerile pe care le facem zilnic. E important să îți cunoști amprenta de carbon, ca să vezi unde poți face schimbări, astfel încât să reduci impactul tău asupra mediului înconjurător.

Emisiile tale de carbon sunt estimate pe baza tranzacțiilor tale efectuate prin contul/cardul Raiffeisen, astfel:

Plățile efectuate prin contul/cardul Raiffeisen sunt analizate și evaluate, în funcție de categoria comerciantului de la care ai făcut achiziția. Utilizând baza de date globală Exiobase, pentru fiecare tranzacție este preluat indexul de carbon asociat categoriei comerciantului (emisiile de carbon generate de această industrie). Emisiile de carbon ale tuturor tranzacțiilor din luna anterioară sunt agregate la începutul lunii, rezultând amprenta ta de carbon lunară. Soluția de calcul este dezvoltată de Finshape și certificată Deloitte.

Citește mai mult despre soluțiile oferite de Raiffeisen pentru reducerea amprentei de carbon

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Puma a invitat 4 tineri ecologiști să critice sincer și constructiv strategia sa de sustenabilitate

Next Post

Apple va investi încă 200 de milioane de dolari în Fondul Restore dedicat eliminării carbonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next