Companii responsabile față de mediu și oameni

Apple va investi încă 200 de milioane de dolari în Fondul Restore dedicat eliminării carbonului

Apple Inc a declarat marți că și-a dublat angajamentul financiar față de un fond pe care l-a înființat în urmă cu doi ani pentru a investi în proiecte care elimină carbonul din atmosferă, informează Reuters.

Producătorul iPhone a precizat că va investi până la 200 de milioane de dolari în Restore Fund, care a fost creat în 2021 cu un angajament inițial de 200 de milioane de dolari.

Apple se așteaptă ca investiția suplimentară să ajute fondul să demareze noi proiecte și să își dubleze obiectivul declarat anterior de a elimina aproximativ 1 milion de tone de dioxid de carbon pe an.

Fondul, lansat împreună cu Goldman Sachs Group Inc și organizația non-profit Conservation International, a investit în ultimii doi ani în proprietăți forestiere din Brazilia și Paraguay.

Fondul extins va fi gestionat de Climate Asset Management, un joint-venture al HSBC Asset Management și Pollination, a precizat Apple.

Apple și-a propus să devină neutră d.p.d.v. al emisiilor de dioxid de carbon până în 2030 – atât la nivelul lanțului de aprovizionare, cât și al ciclului de viață al fiecărui produs.

Informații suplimentare despre Restore Fund

Foto credit: Apple

Share this article
Prev Post

Clienții Raiffeisen Bank își vor putea urmări impactul tranzacțiilor făcute prin aplicația Smart Market asupra mediului

Next Post

Whirlpool și-a atins obiectivul „zero deșeuri la groapa de gunoi” pentru unitățile de producție din întreaga lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next