Companii responsabile față de mediu și oameni

Whirlpool și-a atins obiectivul „zero deșeuri la groapa de gunoi” pentru unitățile de producție din întreaga lume

Whirlpool Corporation a anunțat recent că a obținut statutul Zero Waste to Landfill (ZWtL) – „Zero deșeuri la groapa de gunoi” la marile sale unități de producție din întreaga lume, ca parte a angajamentului ambițios și de lungă durată al companiei pentru operațiuni durabile.

Obiectivul Zero deșeuri la groapa de gunoi a fost atins pentru toate unitățile mari de producție la nivel mondial deținute de Whirlpool la 31 decembrie 2022, cu excepția unei noi unități de producție din Argentina, care a fost deschisă la 28 octombrie 2022, și a afacerii InSinkErator, care a fost achiziționată pe 31 octombrie 2022.

Whirlpool Corporation și-a stabilit pentru prima dată obiectivul de a ajunge la Zero Waste to Landfill în 2012 și a continuat să investească în eficiența fabricilor și în reducerea deșeurilor – lucrând îndeaproape cu reciclatorii și furnizorii de servicii de sustenabilitate pentru a găsi modalități noi și inovatoare de a elimina deșeurile și de a contribui la economia circulară. Acest obiectiv este aliniat la standardul UL ECVP 2799 Zero Waste to Landfill, care prevede o deviere de cel puțin 95% din deșeurile de la depozitele de deșeuri.

„Sustenabilitatea este esențială pentru cultura Whirlpool Corporation. Suntem neobosiți în eforturile noastre de a îmbunătăți modul în care producem și fabricăm produsele noastre pentru a ne atinge obiectivele de sustenabilitate socială și de mediu, fără a compromite performanța produselor”, a declarat Marc Bitzer, CEO și președinte, Whirlpool Corporation.

Zero Waste to Landfill (ZWtL) face parte din angajamentul continuu al Whirlpool Corporation” față de World Class Manufacturing (WCM), care stabilește cele mai înalte standarde de excelență în producție și reprezintă fundamentul călătoriei de producție durabilă a companiei. Compania continuă să obțină un scor mai mare în ceea ce privește criteriile de mediu WCM și a condus mai multe inițiative cheie în afară de ZWtL, inclusiv în ceea ce privește biodiversitatea, clădirile ecologice, energia regenerabilă și modernizarea energetică.

Recunoscându-și impactul asupra climei, în 2021, compania a anunțat, de asemenea, angajamentul de a atinge obiectivul de emisii nete zero (domeniul de aplicare 1 și 2) în fabricile și operațiunile sale globale până în 2030, cuprinzând toate emisiile directe (domeniul de aplicare 1) și cele legate de energie (domeniul de aplicare 2).

Compania și-a redus astfel amprenta de carbon prin accelerarea modernizării instalațiilor de economisire a energiei și prin încheierea a două acorduri de achiziție de energie eoliană virtuală (VPPA) care vor genera energie eoliană echivalentă cu 100% din consumul de energie al fabricilor Whirlpool Corp. din SUA.

De asemenea, în aprilie 2021, compania a emis prima sa obligațiune de sustenabilitate în valoare de 300 de milioane de dolari pentru finanțarea proiectelor sociale și de mediu din întreaga organizație.

În februarie 2022, Whirlpool Corporation s-a alăturat Provocării pentru o climă mai bună a Departamentului de Energie al SUA (DOE), care vizează o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% în 10 ani și colaborarea cu DOE și alte organizații pentru a reduce emisiile de carbon și a economisi energie.

Informații suplimentare

Foto credit: Whirlpool

Share this article
Prev Post

Apple va investi încă 200 de milioane de dolari în Fondul Restore dedicat eliminării carbonului

Next Post

Greenovate! Europe angajează manager proiect la Bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next