Companii responsabile față de mediu și oameni

Code for Romania și Enel X Way au lansat platforma Conduc Electric pentru promovarea mobilității electrice la nivel național

Asociația Code for Romania a lansat cu sprijinul Enel X Way România, compania grupului Enel dedicată mobilității electrice, platforma online Conduc Electric, care vizează creșterea gradului de conștientizare și de interes al publicului pentru mobilitatea electrică, esențială pentru a reduce poluarea și pentru a combate schimbările climatice.

Platforma oferă informații complete, pe înțelesul tuturor tipurilor de utilizatori, despre mașinile electrice și despre infrastructura de încărcare pentru acestea, disponibilă pe teritoriul României.


Platforma dispune de o hartă a tuturor stațiilor de încărcare electrică existente în România, integrată cu un serviciu de tip Google Maps care să permită apoi navigarea către un traseu, direct în serviciul de hartă. Aceasta afișează detalii complete despre opțiunile de încărcare disponibile pentru fiecare punct de încărcare; indică stațiile publice, pe cele cu încărcare rapidă, ce puncte de încărcare sunt folosite în timp real și cele care nu sunt momentan funcționale.

De asemenea, utilizatorii care preferă rețeaua Enel X Way România pot accesa și separat harta interactivă dedicată acestor stații de încărcare. În prezent, Enel X Way România are o rețea de aproximativ 350 de puncte de încărcare în toată țara, iar până la finalul acestui an și-a propus să ajungă la aproape 500 de puncte de încărcare în 63 de localități din țară, cu o putere totală instalată de peste 8.700 kW. Platforma poate fi accesată gratuit la adresa conducelectric.ro.

Share this article
Prev Post

Anul internațional al meiului. Concurs de fotografie lansat de FAO

Next Post

România produce peste 3 mil. tone de deşeuri de construcţii anual, adică 40% din totalul deşeurilor generate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next