Companii responsabile față de mediu și oameni

Companiile și instituțiile publice care realizează achiziții sustenabile, invitate să se înscrie la prima ediție a competiției Achiziții sustenabile. Premiile cu impact social și de mediu 2022

Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit împreună cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Asociația Ateliere fără Frontiere organizează prima ediție a competiției Achiziții sustenabile. Premiile cu impact social și de mediu 2022. Aceasta are loc în cadrul proiectului Achiziții cu impact social și de mediu și se adresează instituțiilor publice și companiilor din România care au realizat în ultimii ani achiziții cu impact social și de mediu de la întreprinderi sociale și/sau unități protejate sau care au în dezvoltare o astfel de strategie privind achizițiile.

Astfel, instituțiile și companiile se pot înscrie la una dintre cele trei categorii disponibile în cadrul competiției:

  • Achiziții cu impact social
  • Achiziții cu impact de mediu
  • Strategie cu impact social și de mediu

putând fi în același timp și câștigătoarele unui premiu special acordat de organizatori – Premiul pentru inovare în domeniul achizițiilor responsabile.

Participarea la competiție este gratuită, iar cei care doresc să se înscrie, o pot face până pe 15 decembrie a.c., prin completarea formularului online, disponibil AICI.

Toate aplicațiile vor fi analizate până pe 23 decembrie 2022, juriul evaluând, printre altele, factori precum: transparența în comunicarea procedurilor de achiziții, numărul de proceduri de achiziții responsabile derulate, motivația care a stat la baza derulării respectivelor proceduri, impactul asupra comunității, existența unei strategii cu impact social și/sau de mediu.

În ianuare 2023, vor fi anunțați câștigătorii, care vor fi promovați pe site-ul proiectului – buysocial.ro – și care vor fi incluși în ghidul de bune practici privind achizițiile cu impact social și de mediu dezvoltat în cadrul proiectului.

Juriul competiției este format din: reprezentanți ai mediului de afaceri, autorități publice cu experiența în achiziții publice, echipa de management a proiectului Achiziții cu impact social si de mediu, reprezentanți ai mediului academic.

Mai multe detalii despre competiție

Proiectul Achiziții cu impact social și de mediu este derulat de Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj și Asociația Ateliere fără Frontiere cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Share this article
Prev Post

Global ESG Monitor: Marile companii europene dau tonul la nivel global în ceea ce privește transparența ESG

Next Post

Valoarea importurilor UE de automobile full electrice a crescut cu 2400% în 2021 față de 2017 (Eurostat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next