Companii responsabile față de mediu și oameni

Comunitate națională de mii de elevi din ciclul primar în proiectul „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT

PACT Nestle ECSR
PACT Nestle ECSR

În cadrul celei de-a II-a ediții a proiectului național educațional „Planeta Albastră Contează pe Tine!” PACT, peste 11.000 de elevi din 150 de școli din 29 de județe, atât din mediul urban, cât și rural, au participat activ. Aceștia au fost coordonați de peste 500 de cadre didactice și au reprezentat adevărate exemple de urmat în comunitate. Proiectul a fost inițiat de echipa Fundației PRAIS în parteneriat cu Nestlé România.

În ansamblu, 20.000 de elevi din 230 de școli cu ciclu primar din 34 de județe din țară, alături de peste 900 de cadre didactice, au avut acces la materiale educaționale și au participat la diverse activități oferite de PACT.

Pornind de la ideea potrivit căreia „Grija față de natură se învață din copilărie!”, utilizând metodologii moderne de învățare rapidă, e-Book, filme educaționale de scurtă durată și dezvoltând activități de plantare intrașcolare cu tema „Plantează, îngrijește o floare, un arbust, un copac! Dă-i un nume!”, echipa Fundației PRAIS a contribuit și în acest an la reconectarea elevilor cu natura.

Activitățile de învățare și cele practice din cadrul proiectului național PACT au fost mult îndrăgite de elevi, permițându-le asimilarea unor cunoștințe de bază legate de flora și fauna planetei, de importanța conservării resurselor sale naturale. 

280 de cadre didactice și 7.000 de elevi au implementat 5.100 de sesiuni de plantare și îngrijire a florilor, arbuștilor și a copacilor. Profesorii s-au implicat voluntar și în promovarea directă a miilor de activități ale elevilor pe platformele social media PACT. 

Activitatea tematică de desen PACT a înregistrat peste 5.500 de lucrări în care se regăsesc mesajele elevilor cu privire la grija lor față de planeta Pământ. 

Citește comunicatul integral pe site-ul Nestlé România

Share this article
Prev Post

Bezos Earth Fund anunță alocarea a 400 de milioane de dolari pentru înverzirea comunităților vulnerabile din SUA

Next Post

Dove lansează un proiect de regenerare a 50.000 de hectare de păduri tropicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next