Companii responsabile față de mediu și oameni

Concurs de eseuri organizat de Comisia Europeană pentru tinerii de 18-25 de ani, pe tema “Cum pot viitorii tineri antreprenori să contribuie la o economie mai sustenabilă”

Până pe 26 septembrie, Comisia Europeană acceptă înscrieri pentru concursul de eseuri pentru tineri din cadrul Săptămânii IMM-urilor 2022. Aflat la cea de-a 7-a ediție, concursul YEC (Youth Essay Competition), organizat de către Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri a Comisiei Europene, oferă tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani o platformă pentru a-și împărtăși ideile cu personalități-cheie și părți interesate  din domeniul întreprinderilor, al antreprenoriatului și al IMM-urilor.

În acest an, concursul le oferă tinerilor următoarea temă de analiză: “Economia Europei depinde în mare măsură de energiile bazate pe combustibili fosili. Cum pot contribui viitorii tineri antreprenori la o economie mai durabilă?

Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani (inclusiv) și să fie cetățeni ai următoarelor țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Regatul Unit, Albania, Bosnia și Herțegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, Ucraina.

De asemnenea, eseul trebuie redactat în limba engleză, să nu depășească limita de 2.500 de cuvinte și să fie transmis până la data limită – 26 septembrie. Este acceptată o singură înscriere per candidat.

Vor exista 3 finaliști  care vor câștiga șansa de a concura într-o finală live la Adunarea IMM-urilor 2022, în noiembrie, în Republica Cehă. De asemenea, aceștia vor beneficia de cursuri pentru pregătirea materialului de prezentare înainte de a-și susține discursul live pe scenă, discursurile urmând a fi ulterior promovate pe canalele de socializare ale Comisiei Europene.

Kristina Dimova din Bulgaria, câștigătoarea ediției din 2021 a YEC, a declarat că “experiența a fost un moment de fericire pură. Mulți reprezentanți ai diferitelor instituții și companii care se aflau în public în timpul concursului m-au felicitat pentru această teză. Faptul că au apreciat perspectiva tinerilor este ceea ce m-a făcut cu adevărat fericită și reprezintă cel mai mare succes”.

Detalii și înscriere

Share this article
Prev Post

Sustenabilitatea este principala caracteristică a noilor dispozitive Nokia și a abonamentului Circular care oferă a doua șansă telefoanelor și răsplătește în mod ecologic utilizatorii

Next Post

Noul dispozitiv 5G radio cu trei sectoare și trei benzi de frecvențe lansat de Ericsson are un consum de energie diminuat cu 40% și o amprentă redusă de carbon, comparativ cu gamele anterioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next