Companii responsabile față de mediu și oameni

EY și Microsoft au lansat Green Skills Passport, un program gratuit de educație de sustenabilitate

EY și Microsoft au lansat programul gratuit colaborativ Green Skills Passport, care îi ajută pe cursanții cu vârsta de 16+ să-și dezvolte abilități adaptate oportunităților în creștere generate de domeniul sustenabilității și al economiei verzi.

Organizația Internațională a Muncii preconizează crearea a 24 de milioane de locuri de muncă până în 2030 în această zonă.

Green Skills Passport oferă o abordare detaliată a dezvoltării competențelor, punând la dispoziția cursanților trasee de învățare concepute și livrate de EY pe platforma Microsoft Community Training.

Prin intermediul unui curs virtual de 10 ore, participanții pot aprofunda în ritmul propriu subiecte esențiale, precum sustenabilitatea, antreprenoriatul și abilitățile de angajare.

Finalizarea cursului oferă și alte beneficii, printre care: accesarea unei baze de date cu resurse pentru a căuta locuri de muncă în domeniul sustenabilității, dar și în alte domenii; un certificat de absolvire EY și Microsoft pentru a vă consolida CV-ul; informații practice de dezvoltare a abilităților de angajare, cum ar fi redactarea CV-ului și pregătirea pentru interviuri.

EY și Microsoft au pilotat deja Green Skills Passport în Statele Unite, India și Bangladesh, cu peste 1400 de cursuri finalizate și certificate acordate.

Rezultatele acestor cursuri arată că 61% dintre absolvenți intenționează să aplice pentru locuri de muncă din zona economiei verzi, iar 43% intenționează să se înscrie la o facultate în domeniul sustenabilității sau să urmeze mai multe  cursuri conexe.

„Colaborarea dintre EY și Microsoft se extinde dincolo de o alianță tradițională, demonstrând dedicarea noastră comună pentru a genera impact social. Aceste programe sunt o dovadă a dorinței noastre de a continua să echipăm tinerii cu abilitățile de care au nevoie pentru a reuși într-o lume în schimbare rapidă.” (Andy Baldwin, EY Global Managing Partner – Client Service)

„Suntem mândri să continuăm colaborarea cu EY pentru a oferi aceste programe unice care fac legătura între educație și angajabilitate. Prin aceste programe, facem pași spre echitate socială și formăm liderii viitorului.” (Jean-Philippe Courtois, EVP și președinte, National Transformation Partnerships la Microsoft)

Accesează mai multe informații despre Green Skills Passport

Share this article
Prev Post

Lansarea ediției a XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat

Next Post

7 din 10 români ar avea încredere să construiască o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next