Companii responsabile față de mediu și oameni

Noul dispozitiv 5G radio cu trei sectoare și trei benzi de frecvențe lansat de Ericsson are un consum de energie diminuat cu 40% și o amprentă redusă de carbon, comparativ cu gamele anterioare

Ericsson a anunțat lansarea unui nou dispozitiv 5G – Radio 6646, cu trei sectoare ce acoperă trei benzi de frecvențe, care poate îndeplini funcția a nouă unități radio din gamele anterioare. Comparativ cu radiourile mono-sector cu trei benzi de frecvență, Radio 6646 are un consum de energie redus cu 40% și cântărește cu 60% mai puțin, datorită utilizării aluminiului, minimizând astfel amprenta de carbon.

O reducere cu 40% a consumului de energie se poate traduce în economii anuale comparabile cu încărcarea unei mașini electrice de 40 de ori. În plus, reducerea cu 60% a greutății noului radio va ajuta și mai mult CSP-urile să reducă la minimum costurile de implementare, chiria turnurilor, precum și amprenta de carbon.

Noul echipament radio extinde capacitățile multibandă ale produselor Ericsson tri-sectoriale prin combinarea benzilor de frecvență de 900, 800 și 700 MHz într-o singură unitate radio compactă, capabilă să funcționeze între 2G și 5G. Având în vedere nevoia din ce în ce mai mare a furnizorilor de servicii de comunicații (CSP) de soluții mai durabile, capacitățile sale în spectrul de frecvențe low band să sporească semnificativ atât acoperirea 5G, cât și performanța în zona de frecvențe mid band (3,5GHz)

Vicente Abad, RAN Technology and Support Manager la Telefonica Spania, a declarat: „Noul Radio 6646 de la Ericsson reprezintă o soluție extrem de compactă și flexibilă pentru extinderea acoperirii 5G într-un mod foarte eficient din punct de vedere al costurilor, fiind în același timp economic și sustenabil – credem că rezultatele pe care le vom înregistra (reducerea amprentei de carbon și a consumului de energie) vor încuraja în continuare dezvoltarea rețelelor 5G și așteptăm cu nerăbdare ca acest nou echipament să fie implementat în Spania”.

Radio 6646 va avea o arie de acoperire extinsă, atât în interiorul clădirilor, în birouri, subsoluri, magazine, locuințe, cât și în exterior, pe acoperișurile clădirilor sau pe turnuri.

Noul radio suportă, de asemenea, banda de 700 MHz, care se așteaptă să fie unul dintre spectrele cheie pentru implementările 5G SA, unde frecvențele low-band extind performanța și raza de acțiune a frecvențelor de tip TDD mid band. Cu cele trei benzi de frecvență combinate, Radio 6646 va îmbunătăți atât acoperirea în exterior, cât și în interior pentru toate generațiile  de telefonie mobilă – de la 2G la 5G – precum și pentru tehnologia IoT.

De asemenea, Ericsson a a lansat la începutul anului 2022 o gamă care cuprinde șapte noi soluții 5G RAN, care ajută la realizarea unor economii însemnate de energie, precum și la o creștere a capacității de până la zece ori, menținând o amprentă de carbon minimă sau inexistentă.

Share this article
Prev Post

Concurs de eseuri organizat de Comisia Europeană pentru tinerii de 18-25 de ani, pe tema “Cum pot viitorii tineri antreprenori să contribuie la o economie mai sustenabilă”

Next Post

Noua actualizare a platformei UNEP permite furnizarea datelor în timp real pentru fiecare țară referitoare la categoriile de vârstă cele mai expuse la slaba calitate a aerului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next