Companii responsabile față de mediu și oameni

Cum contribuie Sistemul Coca-Cola la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU

Sistemul Coca-Cola se concentrează pe domeniile în care poate avea un impact semnificativ și măsurabil asupra comunităților și naturii, inclusiv gestionarea apei, economia circulară, acțiunea climatică și agricultura regenerativă.

Compania contribuie direct la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) adoptate de Organizația Națiunilor Unite în 2015 în colaborare cu partenerii ONG, entitățile din industrie, clienții și furnizorii.

ESG News scrie despre patru moduri în care sistemul Coca-Cola contribuie la ODD-uri:

ODD 6: Apă curată și sanitație

Sistemul Coca-Cola investește în proiecte care promovează sănătatea bazinelor hidrografice și sprijină soluțiile bazate pe natură, cum ar fi reîmpădurirea, restaurarea zonelor umede și a pajiștilor și îmbunătățirea sistemelor de irigații. Multe proiecte au ca scop îmbunătățirea disponibilității apei pentru irigații și utilizarea mai eficientă a apei în agricultură.

De exemplu, în orașul Bursa, în Turcia, Sistemul Coca-Cola ia măsuri pentru a îmbunătăți eficiența utilizării apei și sănătatea bazinelor hidrografice în cadrul operațiunilor sale, sprijinind în același timp fermierii și comunitățile locale. Măsurile companiei pe plan local, care sprijină Strategia de securitate a apei 2030 a The Coca-Cola Company, includ, de asemenea, eforturi de reîmpădurire pentru a filtra apa și a regla fluxurile de precipitații și evaporare, precum și instalarea unor sisteme comunitare de colectare a apei de ploaie.

ODD 13: Luarea unor măsuri urgente de combatere a schimbărilor climatice și a impactului lor

Sistemul Coca-Cola lucrează în parteneriat cu părțile interesate pentru a reduce emisiile de carbon în întregul său lanț valoric. Începând cu 2022, sistemul și-a redus emisiile în cadrul Scopurilor 1, 2 și 3 cu 7%, înregistrând progrese atât în direcția obiectivului său de reducere de 25% până în 2030, bazat pe date științifice, cât și a ambiției de a obține emisii nete zero până în 2050. Mai mulți parteneri de îmbuteliere și-au anunțat propriile obiective bazate pe știință și promisiuni de a implementa acțiuni climatice.

Aproximativ o treime din emisiile globale ale sistemului Coca-Cola provin de la echipamentele și distribuția băuturilor reci. Compania continuă să înlocuiască echipamentele mai vechi cu aparate frigorifice mai eficiente din punct de vedere energetic și cu echipamente fără hidrofluorocarburi (HFC). În 2022, 88% dintre instalațiile frigorifice nou plasate au fost fără HFC, comparativ cu doar 61% în 2016.

ODD 12: Asigurarea unor modele de consum și de producție durabile

În 2018, recunoscându-și responsabilitatea de a contribui la rezolvarea provocărilor legate de deșeurile de plastic cu care se confruntă planeta, The Coca-Cola Company a lansat platforma de ambalaje sustenabile World Without Waste pentru a impulsiona o schimbare sistemică prin intermediul unei economii circulare, cu accent pe obiective interconectate:

  • Să facă 100% din ambalajele sale primare reciclabile la nivel global până în 2025 – și să utilizeze cel puțin 50% material reciclat în ambalajele sale primare până în 2030;
  • Colectarea și reciclarea unei sticle sau doze pentru fiecare sticlă sau doză vândută până în 2030;
  • Coagularea oamenilor pentru a sprijini un mediu sănătos și curat;
  • Cel puțin 25% din volumul băuturilor sale la nivel mondial să fie vândute în sticle de sticlă sau de plastic reîncărcabile/returnabile sau în dozatoare cu ambalaje reutilizabile până în 2030.

Mai mult de 40 de piețe oferă în prezent cel puțin o marcă Coca-Cola în sticle 100% reciclate (rPET) (excluzând capacele și etichetele). În Japonia, sistemul Coca-Cola și-a atins obiectivul “World Without Waste” de a utiliza 50% din materiale reciclate în primul trimestru al anului 2022. Patru mărci din această țară sunt acum oferite în PET 100% reciclat și sunt susținute de o campanie de marketing educațională. În Europa, opt piețe oferă acum întregul lor portofoliu de produse locale în 100% rPET.

Sprite continuă să își transforme sticlele de plastic din plastic verde în plastic transparent. Această mutare, pe care marca a finalizat-o sau este în curs de finalizare în peste 100 de țări, îmbunătățește eficiența sistemelor de reciclare și sporește disponibilitatea plasticului reciclat de calitate alimentară.

ODD 17: Consolidarea mijloacelor de punere în aplicare și revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă

Parteneriatele intersectoriale sunt esențiale pentru a impulsiona acțiunile privind Obiectivele de dezvoltare durabilă. Prin colaborarea cu o serie de organizații și coaliții de vârf, inclusiv World Wildlife Fund (WWF), CEO Water Mandate și prin eforturile de susținere a Tratatului ONU privind materialele plastice, sistemul Coca-Cola face o diferență în domenii precum reducerea emisiilor, reaprovizionarea cu apă și ambalaje durabile.

În iulie, compania și opt parteneri de îmbuteliere au anunțat un fond de capital de risc de 137,7 milioane de dolari, axat pe investiții în domeniul sustenabilității. Gestionat de Greycoft, fondul de sustenabilitate al sistemului Coca-Cola se ca concentra pe cinci domenii cheie: ambalare; încălzire și răcire; decarbonarea instalațiilor; distribuție și lanțul de aprovizionare. Fondul va investi în companii aflate în faza de comercializare.

Share this article
Prev Post

Studiu Reveal Marketing Research: Produsele și soluțiile ecologice sau ”verzi” sunt aspiraționale pentru 7 din 10 români

Next Post

Importurile UE de produse energetice au continuat să scadă în T2 2023. Scădere majoră a importurilor din Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next