Companii responsabile față de mediu și oameni

Ciclism în jurul lumii. 650 de bicicliști s-au întrecut în pedalat, iar Gebrüder Weiss 7000 de arbori a plantat

Cea de a doua ediție a campaniei Gebrüder Weiss „Ciclism în jurul lumii” s-a încheiat cu rezultate peste așteptări la finalul lunii septembrie. Timp de șase luni, începând din luna aprilie, pasionații de ciclism din întreaga lume și-au „forjat” bicicletele, folosind o aplicație de ciclism pentru a înregistra și a aduna distanțele parcurse.

Scopul inițial a fost ca participanții să pedaleze în total 280.525 de km., Gebrüder Weiss finanțând o nouă plantare de arbori pentru fiecare 40 de kilometri parcurși cu bicicleta.

Rezultatul final: peste 600.000 de kilometri parcurși cu bicicleta și 7.000 de puieți nou plantați în contul pădurii Gebrüder Weiss din Nicaragua, prin parteneriatul tradițional dintre compania globală de logistică și organizația Primaklima.

Competiția “Ciclism în jurul lumii” a prins rădăcini și la noi, Gebrüder Weiss România contribuind la atingerea performanței campaniei din acest an și susținând plantarea de puieți în țara noastră.

„Participanții din România au avut o contribuție semnificativă la competiția globală, parcurgând o distanță de 3.600 de kilometri. Astfel, ne-am dorit să marcăm acest lucru și să ne implicăm activ în această campanie de împădurire. În colaborare cu inițiativa Plantăm fapte bune în România a asociației EcoAssist, vom planta 1.000 de puieți forestieri în Dolj, ca o expresie a angajamentului nostru ferm față de mediu. Fiecare puiet marchează 40 de km parcurși și înregistrați în aplicația dedicată. Mai mult de atât, am ales să plantăm câte un puiet și pentru fiecare angajat al companiei”, a declarat Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România.

Acțiunea de plantare va avea loc pe 12 noiembrie, în localitatea Tâmburești.

Mai multe informații despre competiția „Ciclism în jurul lumii”

Share this article
Prev Post

Ambasada Regatului Țărilor de Jos a lansat concursul de afișe pentru studenți Water-Energy-Food Nexus

Next Post

COP28: UNEP vrea ca țările lumii să-și ia angajamentul de a reduce emisiile asociate climatizării cu 68% până în 2050

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next