Companii responsabile față de mediu și oameni

Danone a inaugurat în Franța un nou centru de cercetare și inovare centrat pe dezvoltarea alimentelor sănătoase. Este primul centru de cercetare european cu cele mai reduse emisii de carbon

Noul centru de cercetare din cadrul campusului Paris-Saclay este dedicat dezvoltării și inovației produselor Danone „lactate proaspete şi produselor pe bază de plante” şi categoriilor de „apă minerală naturală”. Centrul va include laboratoare dedicate cercetării, linii de producție pilot dedicate inovării, dar și o producție limitată de prototipuri specifice.

Centrul are în prezent peste 550 de angajați, inclusiv cercetători de talie mondială din lumea științei, specializați în fermentație și microbiota intestinală, nutriție și sănătate, precum și specialiști în experiența de consum și științe sociale, dar și specialiști în design de produse, ambalare și producție la scară pilot.

Noul Centru Internațional de Cercetare și Inovare Daniel Carasso, un model pentru viziunea companiei One Planet. One Health

În conformitate cu viziunea Danone One Planet. One Health, această etichetare B Corp™ a fost de asemenea concepută pentru a limita impactul negativ asupra mediului înconjurător. Noul centru este dotat cu rame din lemn, panouri fotovoltaice, sistem de încălzire și răcire geotermală, precum și cu un sistem de recuperare a apei. Toate aceste multiple dotări fac din clădire, primul centru de cercetare european care deține cele mai reduse emisii de carbon.

O nouă rețetă Hipro pentru Olimpiada și Jocurile Paralimpice de la Paris 2024

Cu ocazia lansării noului centru de cercetare și inovare, Danone a dezvăluit designul noului iaurt Hipro Expert, realizat după o rețetă originală elaborată cu ajutorul cercetătorilor, dar și al sportivilor de performanță. Rețeta este realizată special pentru sportivii de performanță, fiind bogată în proteine, surse de vitamine și minerale, dar cu aceeași textură și intensitate a gustului apreciată de consumatori.

Prin această inovație, Danone își reafirmă angajamentul de a sprijini Olimpiada de la Paris 2024 și de a oferi produse lactate proaspete și pe bază de plante adaptate sportivilor de performanță, dar și de a promova practici nutriționale mai bune.

Share this article
Prev Post

Cities for People Campaign Leader

Next Post

Coaliția de ONG-uri Climate Action Network (CAN) Europe angajează Coordonator politici comerciale și de investiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next