Companii responsabile față de mediu și oameni

ECOSoluțiile Holcim România certificate internațional ca având un impact de mediu scăzut clasează compania pe primul loc la producția de materiale de construcții cu o amprentă redusă de CO2

Holcim, prima companie de materiale construcții din România care a publicat Environmental Product Declaration (EPD) devine și primul producător de materiale de construcții cu soluții și produse a căror amprentă CO2 redusă este dovedită, conform aceluiași instrument. Progresele înregistrate de Holcim România pentru decarbonizarea producției au impact direct în reducerea amprentei CO2 a produselor, așa cum compania și-a luat angajamentul față de clienți și față de piață, iar acum pune la dispoziție și documentele care atestă inițiativa de a construi mai verde. Aceste îmbunătățiri sunt reflectate prin rezultatele noilor EPD-uri, care demonstrează o diminuare a amprentei CO2 pentru produsele sus-menționate, comparativ cu cea a cimenturilor tradiționale, respectiv a betoanelor uzuale comercializate de Holcim în România.

Holcim România continuă drumul spre tranziția ecologică în sectorul materialelor de construcții prin întocmirea de patru noi Declarații de Mediu recunoscute la nivel internațional (Environmental Product Declaration – EPD), care certifică științific impactul redus de mediu al ECOSoluțiilor Holcim – cimentul ECOPlanet, betonul ECOPact și lianții hidraulici Doroport și Dorosol. 

Declarațiile de Mediu ajută arhitecții, proiectanții, dezvoltatorii și constructorii să ia decizii informate în procesul de selectare a materialelor de construcții, iar prin folosirea de materiale sustenabile, validate extern, Holcim oferă clienților săi beneficiul de creștere a punctajului în schemele de certificare a clădirilor verzi (LEED, BREEAM, Green Homes, etc).

 „Ne asumăm responsabilitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. Împărtășim cunoștințele și dezvoltăm instrumente care permit colaboratorilor noștri să facă o alegere responsabilă a materialelor de construcții pe care le utilizează. Susținem în continuare dezvoltarea EPD-urilor pe piața construcțiilor, deoarece acestea reprezintă date verificate, transparente, de impact asupra mediului, cu rol de transformare, permițând proiectanților, arhitecților, dezvoltatorilor și constructorilor să facă alegeri documentate cu privire la materiale de construcții sustenabile”, a declarat Edmund Piess – Director Sustenabilitate, Holcim România. 

 Cele patru noi Declarații de Mediu pentru Produse reprezintă documente cu recunoaștere externă, validate de un verificator terță parte independent, care atestă impactul pe care îl are asupra mediului producţia a: 1 t de ECOPlanet, 1 t Doroport, 1 t de Dorosol, respectiv, 1 m3 de ECOPact.

Holcim România contribuie astfel atât la atingerea angajamentului asumat la nivel de Grup, de a deveni o companie NET ZERO, cât și la îmbunătățirea modului în care se proiectează și construiește sustenabil în România.

Environmental Product Declaration (EPD) sau Declarația de Mediu pentru Produs este un instrument recunoscut la nivel mondial și standardizat internațional pentru certificarea sustenabilității produselor. Declarațiile de Mediu pentru Produs permit evaluarea performanței de mediu a produselor pe baza unei evaluări a ciclului de viață al produsului (Life Cycle Assessment – LCA). Un EPD comunică informații de mediu verificate, precise, bazate științific pentru produse și aplicațiile acestora, stimulând eforturile de protecție a mediului în ritm cu dinamica și evoluția pieței.

EDP-urile dezvoltate de Holcim România sunt public disponibile atât pe website-ul https://www.environdec.com/library, operat de organismul specializat The International EPD® System (Suedia), cât și pe website-ul companiei www.holcim.ro.

În 2014, Holcim România a fost primul producător din industria construcțiilor care a pus la dispoziția părților interesate EPD-uri, întocmite per categorie de produse fabricate local: ciment, beton și agregate. În 2019, aceste trei EPD-uri au fost actualizate și re-validate extern. Acest proces de actualizare și validare a fost reluat anul acesta, dovedind angajamentul Holcim de a oferi industriei produse sustenabile, confirmat de obținerea noilor EPD-uri.

Share this article
Prev Post

Studiu Puma: Deși 94% dintre tinerii cu vârste între 18-25 de ani sunt preocupați de problemele climatice, 71% consideră că vocea lor nu este auzită și luată în considerare

Next Post

Sustenabilitatea este principala caracteristică a noilor dispozitive Nokia și a abonamentului Circular care oferă a doua șansă telefoanelor și răsplătește în mod ecologic utilizatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next