Aflat la cea de a 3-a ediție, proiectul educațional ABCdar Verde, derulat de Junior Achievement România cu sprijinul Holcim România, a ajuns în acest an în 25 de școli din 21 de localități rurale și urbane mici, din 7 județe din țară – Arad, Argeș, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Mureș și Prahova.

679 de elevi și 30 de profesori de gimnaziu au avut acces la conținut și metode de educație pentru explorarea resurselor de mediu specifice zonelor în care locuiesc, a tipurilor de poluare și deșeuri frecvent întâlnite, precum și a cauzelor și efectelor acestora.

Conținuturile learning by doing și setul de resurse educaționale ABCdar Verde, adaptate învățării hibride, facilitează organizarea la clasă a unor activități în care elevii lucrează în echipă pentru a descoperi soluții de reducere a problemelor de mediu și modalități de transformare a acestor soluții în acțiuni ce pot contribui la calitatea mediului și a vieții.

Kit-ul educațional ABCdar Verde include materiale tipărite și resurse digitale interactive disponibile pe platforma de e-learning JA Inspire.

ABCdar Verde este cea de a doua inițiativă educațională dezvoltată de Junior Achievement în parteneriat cu Holcim. Din 2015 și până în prezent, peste 5.500 de elevi de școală primară și de gimnaziu au beneficiat de activitățile learning by doing dezvoltate în cadrul acestui parteneriat pentru educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *