Companii responsabile față de mediu și oameni

Agenția Europeană de Mediu a lansat concursul de fotografie ZeroWaste PIX 2023

Fotografii pasionați din întreaga Europă sunt invitați să se înscrie în concursul de fotografie ”ZeroWaste PIX” al Agenției Europene de Mediu (AEM) cu imagini care surprind modele, obiceiuri, comportamente sustenabile sau, dimpotrivă, nesustenabile din comunitățile noastre.

Scopul concursului ZeroWaste PIX este de a sensibiliza și de a inspira schimbarea, prin intermediul fotografiilor, fie că este vorba de o imagine a unei fabrici, a unei gropi de gunoi sau a unei grădini comunitare care reunește oamenii în jurul unui scop comun.

„Sistemele noastre de producție și modelele de consum sunt aspecte vitale ale economiei și mijloacelor noastre de trai. În calitate de consumatori, ne bucurăm de numeroase facilități și beneficii cu impact asupra calității vieții noastre grație producției industriale. Cu toate acestea, știm că acest lucru are un cost uriaș pentru mediul înconjurător și, din ce în ce mai mult, pentru propria noastră sănătate și bunăstare. Sistemele noastre de producție și de consum au dus la creșterea poluării și la o extracție neîncetată a resurselor, conducând la degradarea mediului natural și la pierderea biodiversității.” (Agenția Europeană de Mediu)

Participanții pot înscrie fotografii în patru categorii:

  • Circular și inteligent
  • Stil de viață eco
  • Producția care generează deșeuri
  • Mania consumului

Puteți trimite maximum 5 lucrări în cadrul concursului. Fiecare lucrare va fi tratată separat, așa că trebuie să completați un nou formular de trimitere pentru fiecare lucrare.

Câștigătorul fiecărei categorii va primi un premiu în bani în valoare de 1.000 Euro. Alte 2 premii suplimentare, fiecare de câte 500 de Euro, se acordă pentru cea mai bună fotografie de tineret (18 – 24 de ani) și pentru fotografia favorită a publicului, stabilită printr-un vot online.

Criterii de eligibilitate

  • participanții trebuie să aibă minimum 18 ani;
  • trebuie să dețineți drepturi de autor depline asupra materialului trimis;
  • fotografia, originală, trebuie să aibă o rezoluție minimă de 2000 pixeli – de preferință mai mare de 4960 pixeli;
  • Fotografia trebuie însoțită de un titlu și o scurtă descriere (opțional) de maxim. 1000 de caractere în limba engleză.

Participanții se pot înscrie în concurs până cel târziu 3 octombrie. Lucrările câștigătoare vor fi anunțate pe 10 noiembrie 2023.

Accesați informații suplimentare și formularul de înscriere

Sursa foto: AEM

Share this article
Prev Post

Holcim Romania și Junior Achievement au adus ABCdar-ul Verde în 25 de școli din țară

Next Post

Curtea de Conturi Europeană: Tranziția la economia circulară stagnează în țările UE (Raport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next