Companii responsabile față de mediu și oameni

ECOTIC a redactat un ghid cu activități teoretice și practice de eco-educație pentru Săptămâna Verde

ECOTIC a redactat un ghid pentru școli cu activități menite să sprijine profesorii să dezvolte împreună cu elevii activități teoretice și practice pe care să le poată desfășura în Săptămâna Verde, atât la clasă cât și în aer liber. Ghidul a fost vizualizat de peste 20 000 de persoane și descărcat de peste 1500. Acesta poate fi descărcat de aici.

Tot cu gândul la educarea copiilor și, totodată, pentru a oferi încă o activitate pentru Săptămâna Verde, ECOTIC a lansat împreună cu Asociația Bigger Picture, prin platforma „A fost odată” un Podcast despre „Reciclarea deșeurilor electrice”.

În perioada 23-25 aprilie, Caravana ECOTIC va face un popas la Snagov, unde elevii din școli vor putea s-o viziteze și să învețe despre protecția mediului și reciclarea deșeurilor elecrice, de baterii și becurilor și noanelor.

ECOTIC a transmis, totodată, recipiente de colectare separată pentru deșeuri electrice, deșeuri de baterii și acumulatori și becuri și neoane către școlile înscrise în programul Școala Ecoterrienilor, pentru a putea organiza acțiuni de colectare, cu elevii, în cadrul Săptămânii Verzi.

Pe website-ul ECOTIC pot fi accesate o serie de alte materiale educative care pot fi folosite de către profesori, pentru a le folosi în cadrul activităților cu elevii. Acestea se găsesc aici.

Share this article
Prev Post

Comisia Europeană a adoptat o propunere care ar obliga producătorii să ofere servicii de reparare a produselor uzate timp de până la 10 ani

Next Post

Raportarea ESG devine tot mai importantă pentru companii și este un proces care poate genera o revoluție a sustenabilității egală ca profunzime cu revoluția digitală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next