Companii responsabile față de mediu și oameni

ECOTIC lansează o nouă tombolă pentru persoanele care solicită preluarea de la domiciuliu a DEEE

ECOTIC organizează în perioada 16 noiembrie – 14 decembrie 2022 o nouă tombolă dedicată persoanelor fizice care solicită preluarea de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) – de ex., mașini de spălat, frigidere și alte deșeuri electrice.

Premiul constă într-un aspirator umed/uscat Karcher WD 2.200, 1200 W, 12 l.

Pentru a se înscrie la tombolă, persoanele interesate trebuie să apeleaze numărul unic 021 9641 și să plaseze o comandă de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase (cu greutatea de cel puțin 50 kg).

Extragerea câștigătorului va avea loc pe data de 15 decembrie 2022, prin intermediul platformei www.random.org. Filmarea acesteia va fi disponilă pe canalul de YouTube al Organizației ECOTIC.

Campania se adresează persoanelor fizice care plasează comenzi din județele în care ECOTIC oferă servicii de preluare de la domiciliu. Acestea sunt: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Cu această ocazie, ECOTIC reamintește publicului larg faptul că predarea spre reciclare a electronicelor uzate ar trebui să se facă doar către colectorii autorizați sau la punctele de colectare specializate și nu către colectorii informali de fier vechi. Acest aspect este inclus în reglementările emise de autoritățile de mediu.

Există mai multe modalități de predare a deșeurilor electrice pe care cetățenii le au la dispoziție, printre care:

  • Schimbul 1 la 1: atunci când achiziționați un echipament nou puteți preda echipamentul similar vechi.
  • Predarea la punctele de colectare dedicate: întâlnim la tot pasul puncte de colectare a deșeurilor electrice, în mod special în magazinele tip retail. Harta cu punctele de colectare ECOTIC este disponibilă aici.
  • Preluarea de la domiciliu: ECOTIC asigură preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase. Pentru a veni în sprijinul cât mai multor cetățeni ECOTIC și-a extins în 2021 serviciul de preluare de la domiciliu, în momentul de față acoperind aproape întreg teritoriul României. Cantitatea minimă acceptată per comandă este de 50 kg.

Mai multe detalii despre campanie

Regulamentul campaniei

Share this article
Prev Post

Emisiile de gaze cu efect de seră au crescut în T2 în UE (Eurostat)

Next Post

Nuclearelectrica a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru implementarea SMR-urilor în România și se alătură Coaliției ONU pentru energie fără carbon 24/7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next