Companii responsabile față de mediu și oameni

Emisiile de gaze cu efect de seră au crescut în T2 în UE (Eurostat)

În al doilea trimestru al anului 2022, emisiile de gaze cu efect de seră ale economiei UE au totalizat 905 milioane de tone de echivalent CO2, ceea ce reprezintă o creștere de 3 % față de același trimestru al anului 2021, informează Eurostat.

Această creștere este în mare măsură legată de efectul redresării economice, după scăderea bruscă a activităților economice din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19.

În al doilea trimestru al anului 2022, sectoarele economice responsabile pentru majoritatea emisiilor de gaze cu efect de seră au fost producția (23 %), energia electrică, aprovizionarea cu gaze (19 %) și gospodăriile (17 %), urmate de transport și logistică (14 %) și agricultură (13 %).

Emisiile de gaze cu efect de seră au crescut în majoritatea sectoarelor comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, cu excepția gospodăriilor și a agriculturii, care au scăzut cu 8 % (-13 milioane de tone de echivalent CO2) și cu 1 % (1 milion de tone de echivalent CO2).

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în sectorul transporturilor și logisticii  (+ 22 % sau 22 de milioane de tone de CO2 echivalent), electricitatea, aprovizionarea cu gaze (+ 6 % sau 10 milioane de tone de echivalent CO2) și serviciile (+ 6 % sau 4 milioane de tone de echivalent CO2).

Share this article
Prev Post

Platforma de mediu pentru București finanțează 4 proiecte pentru crearea de spații verzi urbane

Next Post

ECOTIC lansează o nouă tombolă pentru persoanele care solicită preluarea de la domiciuliu a DEEE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next