În al doilea trimestru al anului 2022, emisiile de gaze cu efect de seră ale economiei UE au totalizat 905 milioane de tone de echivalent CO2, ceea ce reprezintă o creștere de 3 % față de același trimestru al anului 2021, informează Eurostat.

Această creștere este în mare măsură legată de efectul redresării economice, după scăderea bruscă a activităților economice din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19.

În al doilea trimestru al anului 2022, sectoarele economice responsabile pentru majoritatea emisiilor de gaze cu efect de seră au fost producția (23 %), energia electrică, aprovizionarea cu gaze (19 %) și gospodăriile (17 %), urmate de transport și logistică (14 %) și agricultură (13 %).

Emisiile de gaze cu efect de seră au crescut în majoritatea sectoarelor comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, cu excepția gospodăriilor și a agriculturii, care au scăzut cu 8 % (-13 milioane de tone de echivalent CO2) și cu 1 % (1 milion de tone de echivalent CO2).

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în sectorul transporturilor și logisticii  (+ 22 % sau 22 de milioane de tone de CO2 echivalent), electricitatea, aprovizionarea cu gaze (+ 6 % sau 10 milioane de tone de echivalent CO2) și serviciile (+ 6 % sau 4 milioane de tone de echivalent CO2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *