Companii responsabile față de mediu și oameni

Și cei mici fac fapte mari: 200.000 de preșcolari au învățat despre colectarea bateriilor uzate

Cea de a 10-a ediție a campaniei „Și cei mici fac fapte mari”, organizată de ECOTIC BAT, s-a încheiat cu peste 365 de grădinițe participante din toată țara. Proiectul urmărește informarea și conștientizarea preșcolarilor privind importanța colectării separate a DBA (deșeuri de baterii și acumulatori), precum și dezvoltarea unei atitudini responsabile a acestora față de acest tip de deșeu. Proiectul include atât activități informativ-educative, cât și o componentă practică de colectare.

Lista grădinițelor câștigătoare de la această ediție este disponibilă pe website-ul www.ecotic.ro la secțiunea Știri.

În cei 10 ani de proiect, au participat peste 800 de grădinițe din toată țara, acestea colectând deșeuri de baterii și acumulatori în vederea reciclării și realizând diferite activități eco-educaționale pentru preșcolari, pe baza materialelor transmise de către organizatori. Peste 200.000 de copii au învățat despre baterii, substanțele periculoase conținute de acestea și modalitățile corecte de debarasare prin intermediul jocurilor și activităților dedicate vârstei lor.

Pe lângă materialele educativ-informative, grădinițele au beneficiat de recipiente de colectare pentru deșeurile de baterii și acumulatori, fiecare dintre acestea fiind dotată cu un astfel de set.

Următoarea ediție a proiectului „Și cei mici fac fapte mari” se va lansa la începutul anului 2023. Mai multe detalii vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Organizației ECOTIC și pe www.ecotic.ro.

Proiectul urmărește informarea și conștientizarea preșcolarilor privind importanța colectării separate a DBA, precum și dezvoltarea unei atitudini responsabile a acestora față de acest tip de deșeu. Proiectul include atât activități informativ-educative, cât și o componentă practică de colectare.

„Ne bucurăm să ne aflăm la închiderea cele de-a 10-a ediții a proiectuluI Și cei mici fac fapte mari. Longevitatea sa este dovada necesității unui astfel de proiect în instituțiile de învățământ preșcolar din România precum și a interesului acordat de acestea protecției mediului înconjurător. Ne dorim să continuăm să informăm și să educăm preșcolarii pentru a avea un comportament responsabil față de mediu și să îi susținem în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeurilor de baterii.” a declarat Georgiana Ene, Manager de proiect, ECOTIC.

ECOTIC BAT este o organizație înființată în 2011 în scopul gestionării responsabilităților în numele producătorilor de baterii și acumulatori și de a organiza separat și eficient o componentă complementară activității de bază a ECOTIC: colectarea și reciclarea deșeurilor de baterii și acumulatori portabili și industriali. La finalul lui 2021, ECOTIC BAT a înregistrat peste 3600 tone de deșeuri de baterii și acumulatori portabili și peste 2000 tone baterii și acumulatori industriali.

Share this article
Prev Post

Protecția Mediului Înconjurător și Animalelor: 6 proiecte din cele 9 depuse de ONG-uri la PMB au fost declarate câștigătoare

Next Post

Orașul inteligent Suita, dezvoltat de Panasonic, este primul din Japonia care își va produce întreaga energie electrică din surse regenerabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next