Companii responsabile față de mediu și oameni

ECOTIC și Primăria Craiova organizează de Ziua Mediului o campanie de colectare a DEEE și ateliere de eco educație

ECOTIC împreună cu Primăria Municipiului Craiova și Recyclable D&D Waste organizează în perioada 23 mai – 5 iunie o campanie de colectarea a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Astfel, cei care predau deșeuri electrice pe parcursul campaniei vor participa la o tombolă unde sunt oferite următoarele premii: cuptor cu microunde, mixer cu bol și boxă portabilă. Extragerea câștigătorilor va avea loc pe 6 iunie, ora 12:00, la Caravana ECOTIC.

Unde pot fi predate deșeurile electrice:

23.05 – 05.06 – colectare gratuită de la domiciliu pentru deșeurile electrice voluminoase. Comenzile de predare se fac la 0790.315.170.

03 – 05.06 – predare deșeurilor electrice la Caravana ECOTIC, aceasta va fi amplasată în fața teatrului Marin Sorescu și va fi deschisă în intervalul orar 12:30 – 19:30.

Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor electrice, va staționa pe perioada campaniei în fața teatrului Marin Sorescu. Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil aici.

De asemenea, cu ocazia Zilei Mediului de pe 5 iunie, ECOTIC va organiza la Caravana ECOTIC ateliere de eco educație destinate copiilor. Cei mici sunt așteptați duminică, 5 iunie, între orele 11:00 – 14:00 la o serie de activități distractive, pe tema colectării separate.

Craiovenii beneficiază cu titlu permanent de preluarea gratuită a deșeurilor electrice prin colectorul local Recyclable D&D Waste. Pentru comenzile de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase este disponibil numărul de telefon 0790.315.170. De asemenea, predarea deșeurilor electrice se poate face și la centrul de colectare din Str. Dimitrie Gerota nr. 7 din incinta Târgului Municipal.

Detalii legate de campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.ecotic.ro

Share this article
Prev Post

Verdino Green Foods și Resalta, parteneriat pentru atingerea neutralității CO2

Next Post

PETcolectezi și câștigi: 2 tone de PET-uri colectate de 1500 de consumatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next