Companii responsabile față de mediu și oameni

Verdino Green Foods și Resalta, parteneriat pentru atingerea neutralității CO2

Verdino Green Foods, lider local și regional în categoria de produse pe bază de plante, alternative de consum pentru carne și brânzeturi, anunță că a selectat Resalta să îi devină partener strategic, alături de care va face primii pași pe drumul către neutralitate CO2. În cadrul acestui parteneriat, Resalta, una dintre cele mai importante companii de servicii energetice din Europa Centrală și de Sud-Est, va furniza soluții de audit energetic și de amprentă de carbon, conturând strategia pentru decarbonizare a unității de producție Verdino Green Foods din Oiejdea, județul Alba.

„Angajamentul Verdino Green Foods referitor la sustenabilitate și ținta de reducere a emisiilor de carbon reflectă convingerile noastre că avem o responsabilitate în ceea ce privește prezervarea Planetei. Prioritățile asumate prin parteneriatul cu Resalta sunt legate strâns de eficientizarea consumului de energie, îmbunătățirea fluxurilor, proceselor și tehnologiilor din zona de producție. Verdino Green Foods evoluează ca un pariu continuu pentru inovație, pentru un viitor solid și sustenabil, prețuind oamenii și mediul înconjurător.” a declarat  Oana Gresoiu, Group Chief Sustainability Officer Verdino Green Foods.

Oana Gresoiu

Este impresionant să vedem viteza și amploarea cu care Verdino Green Foods a decis să implementeze planul de eficiență energetică și să utilizeze resurse regenerabile pentru decarbonizarea operațiunilor. Suntem mândri să sprijinim Verdino Green Foods în această tranziție, a susținut Luka Komazec, CEO Resalta.

Rezultatele auditului Resalta vor duce Verdino Green Foods către alinierea la directivele și obiectivele Organizației Națiunilor Unite  și ale Uniunii Europene în ceea ce privește emisiile de CO2 și, totodată, vor permite transparentizarea operațiunilor către organizația Carbon Disclosure Project (CDP).

Organizația Națiunilor Unite estimează că până în 2050 populația globului va atinge aproximativ 10 miliarde de oameni, iar producția alimentară va crește cu aproximativ 70%. În acest context, ONU trage un semnal de alarmă atât asupra provocărilor uriașe privind urgența scăderii amprentei de carbon, cât și asupra necesității identificării de modalități noi de producere a unor cantități mai mari de alimente, cu resursele existente. În prezent, producția globală de alimente este responsabilă pentru 24% din totalul emisiilor de CO2.

Despre Verdino Green Foods

Verdino Green Foods SRL este unul dintre cei mai importanți producători plant-based la nivel local și regional, cu un portofoliu complet ce cuprinde alternative vegetale la produsele din carne și brânzeturi. Compania se concentrează pe creștere accelerată, investind în inovare de produs, dezvoltarea portofoliului și a facilităților de producție. Ambiția Verdino Green Foods este să susțină crearea unui viitor sustenabil, pentru oameni și Planetă, ajutând consumatorii să aducă o contribuție majoră la schimbările climatice. https://verdino.menu/en/

Despre Resalta

Resalta este una dintre cele mai importante companii de servicii energetice din Europa Centrală și de Sud-Est. Compania oferă clienților săi soluții integrate special adaptate nevoilor lor, pentru a-i ajuta să reducă costurile, să-și reducă amprenta asupra mediului și să își gestioneze mai bine consumul de energie. Cu peste 75 de experți în 8 țări, Resalta a ajutat numeroase companii, lideri din industrie, municipalități și orașe din regiune să reducă costurile cu energie, să le îmbunătățească eficiența și să minimizeze impactul lor asupra mediului. https://www.resalta.com/about-us

Share this article
Prev Post

În ce țări își exportă UE deșeurile. Metalele feroase reprezintă jumătate din totalul exporturilor de deșeuri

Next Post

ECOTIC și Primăria Craiova organizează de Ziua Mediului o campanie de colectare a DEEE și ateliere de eco educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next