Companii responsabile față de mediu și oameni

ECOTIC și Ateliere fără Frontiere au donat echipamente IT recondiționate Asociației Mia’s Children pentru susținerea educației copiilor defavorizați

ECOTIC, în parteneriat cu Asociația Ateliere fără Frontiere, a donat Asociației Mia’s Children 50 de echipamente IT recondiționate în cadrul campaniei de donații „Dăm un Byte de Ajutor”. Prin  intermediul acesteia, copii din medii sociale defavorizate au beneficiat de echipamente IT care să îi ajute în dezvoltarea educațională.

Campania face parte din platforma educlick a organizației Ateliere fără Frontiere, prin intermediul căreia, echipamentele IT colectate sunt pregătite pentru reutilizare de către persoane provenind din medii defavorizate și apoi donate către școli, ONG-uri sau instituții de învățământ ce nu beneficiază de aceste dotări.

Donația de calculatoare are impact la nivel educațional, precum și din punctul de vedere al susținerii reutilizării și inserției socio-profesionale pentru persoane care întâmpină dificultăți la angajare pe piața liberă.

Nevoia de echipamente IT pentru elevii din zonele și mediile defavorizate s-a dovedit urgentă în contextul pandemic, mulți dintre elevii din aceste medii neavând acces la echipamente IT sau conectivitate la Internet.

Pentru a continua aceste campanii de donații, companiile doritoare sunt invitate să predea echipamente IT vechi dar funcționale completând formularul disponibil pe www.ecotic.ro.

Share this article
Prev Post

România ocupă locul 39 din 61 de țări într-un top global al atractivității pentru investiții în infrastructură verde. Dintre statele din Europa incluse în clasament, țara noastră se află la finalul clasamentului (Raport PwC)

Next Post

Cele mai multe proiecte înscrise în cadrul competiției Solve for Tomorrow au fost din categoria Mediu Înconjurător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next