Companii responsabile față de mediu și oameni

Vino la JYSK pentru a primi gratuit mini recipientul pentru colectarea la domiciliu a bateriilor consumate

ECOTIC, ECOTIC BAT și JYSK au demarat împreună o campanie de informare a publicului larg în ceea ce privește colectarea separată în vederea reciclării a deșeurilor de baterii, becuri, neoane și electronice mici.

În 2022, ECOTIC a realizat un studiu care a evidențiat faptul că doar 30% din populația României cunoaște un punct de colectare pentru deșeurile de echipamente electrice. În acest sens, promovarea soluțiilor de predare a acestor tipuri de deșeuri este o inițiativă ce contribuie la informarea și educarea publicului larg.

Clienții JYSK care vor ajunge în cele 133 de magazinele amplasate la nivel național vor primi de la casa de marcat mini recipiente gratuite destinate colectării separate de baterii portabile la domiciliu (în limita stocului disponibil). Toate aceste magazine sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate.

Ce poți să aduci la recipientul dedicat de la JYSK?

Baterii portabile consumate (AA, AAA, baterii tip pastila, baterii de telefon/laptop/cameră foto)

Becuri/neoane stricate

Electronice uzate de mici dimensiuni (mouse, tastatura, telecomanda, încărcătoare, căști etc).

De ce să le predai spre reciclare?

Aceste deșeuri, predate la punctele de colectare dedicate, ajung pe fluxul reciclării și astfel o mulțime de materii prime reciclabile, precum și periculoase sunt extrase. O serie de informații pe această temă sunt disponibile pe www.ecotic.ro, pe paginile de social media ale organizației ECOTIC și pe www.jysk.ro/colectare-selectiva.

ECOTIC a pus la dispoziția publicului larg și un număr dedicat de call center, 021 9641, unde cetățenii pot identifica soluțiile pe care le au la dispoziție pentru predarea deșeurilor electrice și de baterii.

Share this article
Prev Post

Granturi CE  în valoare de 100 de milioane euro oferite prin Fondul pentru inovare pentru proiecte în domeniul tehnologiei curate la scară mică

Next Post

Cardurile din plastic Mastercard vor fi fabricate din materiale mai sustenabile începând cu 1 ianuarie 2028

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next