Companii responsabile față de mediu și oameni

Cardurile din plastic Mastercard vor fi fabricate din materiale mai sustenabile începând cu 1 ianuarie 2028

Compania tehnologică globală din industria plăților Mastercard a anunțat recent că își accelerează eforturile de a elimina plasticul de tip PVC de primă utilizare din cardurile sale, astfel încât începând cu 1 ianuarie 2028, toate cardurile vor fi produse din materiale mai sustenabile și validate cu marca Card Eco Certification printr-un program independent de certificare, în premieră pentru o rețea de plăți.

Mastercard a lansat programul său de carduri sustenabile în 2018. De atunci, peste 330 de emitenți din 80 de țări au aderat la acest program, lucrând în parteneriat cu principalii producători de carduri pentru a face tranziția a peste 168 de milioane de carduri din rețeaua sa către materiale reciclate sau regenerabile.

Anunțul Mastercard vine să întărească un alt obiectiv al companiei, acela de a oferi carduri inovatoare, bazate pe tehnologia digitală, care elimină complet cardurile fizice.

„(…) Pe măsură ce clienții noștri răspund la dorința crescută a consumatorilor de a face alegeri mai ecologice, noi ne luăm un angajament ferm de a ne reduce amprenta asupra mediului – în beneficiul oamenilor, al planetei și al creșterii favorabile incluziunii.” a declarat Ajay Bhalla, președinte al Cyber & Intelligence la Mastercard.

Share this article
Prev Post

Vino la JYSK pentru a primi gratuit mini recipientul pentru colectarea la domiciliu a bateriilor consumate

Next Post

Voluntari pentru Generation Climate Europe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next