Companii responsabile față de mediu și oameni

Start a 5-a ediție a programului național de eco-educație pentru elevi, Școala Ecoterrienilor

Începând cu 23 septembrie 2022, ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile primare și gimnaziale să participe la programul național Școala Ecoterrienilor, de educație și colectare a echipamentelor electrice și a bateriilor uzate.

Obiectivul campaniei, care se va desfășura până în data de 10 iulie 2023, este de a conștientiza elevii, profesorii și, în general, comunitatea cu privire la importanța protecției mediului și a colectării separate de deșeuri electrice, electronice, becuri, precum și deșeuri de baterii și acumulatori.

Școlile participante la campanie vor primi un set de materiale de informare și educație ecologică și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeurile. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile de la clasă, putând fi realizate atât în format fizic cât și în sistem online.

Implicarea școlilor în program va fi premiată. Astfel, școlile participante vor primi vouchere cadou pentru achiziționarea de produse necesare activității școlare. Totodată, organizatorii vor acorda premii și celor mai implicați profesori și elevi în acest proiect de responsabilizare față de mediu.

„Programul Școala Ecoterrienilor, deja binecunoscut în rândul școlilor din România, contribuie la educația pentru mediu a tinerei generații. Prin acțiuni de eco-educație și de colectare a deșeurilor, în special a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor, încercăm să îi invățăm pe cei mici despre impactul pe care activitățile noastre cotidiene îl au asupra mediului și despre modul în care putem avea grijă de planetă ” declară Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe pagina dedicată campaniei.

Înscrierea școlilor în program se poate face accesând formularul de aici.

Share this article
Prev Post

Fundația TELUS International Romania a lansat o nouă rundă de finanțare pentru proiecte ONG de mediu, educație și sănătate

Next Post

Scădere alarmantă în ultima lună a nivelului apei lacurilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next