Companii responsabile față de mediu și oameni

Scădere alarmantă în ultima lună a nivelului apei lacurilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Directorul executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Viorica Bîscă, a declarat pentru Agerpres că în ultima lună efectele secetei s-au accentuat, afectând dramatic nivelul complexelor lacustre din Rezervaţie.

6 lacuri din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) au secat deja integral, iar alte 18 au înregistrat în ultima lună o scădere a nivelului apei cu cel puţin 50%, în principal din cauza secetei și a debitului scăzut al Dunării. Mai mult, unele canale ale Deltei Dunării pot fi traversate cu piciorul!

Lipsa apei influenţează automat capacitatea de supraviețuire a speciilor şi habitatelor, iar în acest context cota piscicolă care va putea fi realizată de pescari va trebui recalibrată şi regândită, a precizat Viorica Bîscă.

Administraţia RBDD a lansat începând cu noiembrie 2020 3 proiecte de decolmatare a mai multor canale cu o lungime totală de circa 150 de kilometri, dar aceste lucrări sunt doar o soluţie parţială, fiind „greu de crezut că într-un timp scurt se va ridica nivelul apei pe tot ce înseamnă lacuri sau canale din Deltă”, a mai spus directorul executiv RBDD.

Foto credit: RBDD

Share this article
Prev Post

Start a 5-a ediție a programului național de eco-educație pentru elevi, Școala Ecoterrienilor

Next Post

Ambiția PepsiCo: peste 2.800.000 ha de teren cultivate în armonie cu natura până în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next